131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

AYAK TAKIMI ÇALIŞMALARINA SEMİNERLE BAŞLADI

26 Ekim 2018, Cuma 06:26

     


Petrol - İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 11 yıl önce kurmuş olduğu Ayak Takımı Tiyatrosu, çalışmalarına başladı.

Ayak Takımı Tiyatrosu, Aliağa Petrol - İş Sendikası’nın 11 yıl önce kurduğu, yıllardır sanat ve eğitim alanında seminerler vermeye devam ediyor. Ayak Takımı Tiyatrosu bu yıl ki ilk toplantısında "Yaratıcılık, Liderlik ve Hitabet Sanatı" konulu seminerle icraatlarına başladı.

“Ayak Takımı Tiyatro Ekibini desteklemeye devam edeceğiz”

Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi Necmettin Giritlioğlu Konferans Salonu’nda başlayan seminer Cihangir Turantaş sunumuyla gerçekleşti. Seminerde ilk olarak hala direnişte olan Flormar Direnişçileri için hazırlanmış olan “Flormar; Güzellik Direnişte” isimli işçi belgeseli izletildi. Belgesel sunumunun ardından Petrol - İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay sahneye gelerek konuşmasına başladı. Oktay, “163 gündür fabrika kapısının önünde bekleyen arkadaşlarımızın ziyaretine gittik. Bu arkadaşlarımız ne yaptılar? Anayasal haklarını kullandılar. Anayasanın kendilerine vermiş olduğu örgütlenme, sendikalı olma haklarını kullandıkları için işveren tarafından kapının önüne kondular. Kapının önüne konan arkadaşlarımızın yüzde 95’i kadın. Bu arkadaşlarımız on yıldır, beş yıldır emeğini satarak alın terini dökerek geçimini sağlamaya çalışan insanlardı. Aliağa Şubesi olarak o arkadaşlarımızın yanındayız. Sizlerden ricam Flormar ürünlerini kullanmayalım. Arkadaşlarımıza bu anlamda da destek olalım. Onun haricinde Ayak Takımı Tiyatro Ekibi olarak bu 11. sezonumuz. Öncelikle eğitimle başlıyoruz. Ayak Takımı Tiyatro Ekibine maddi manevi desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Bu ekibi kuran bizden önceki arkadaşlara çok teşekkür etmek istiyorum. Şimdiden hepinize kolay gelsin.” diyerek iyi dileklerini iletti.

“Yaratıcılığımızı giderek yitiriyoruz”

Petrol İş Sendikası Başkanı Ahmet Oktay’ın ardından sunumuna başlayan Cihangir Turantaş “Yaratıcılık, Liderlik ve Hitabet Sanatı” konulu seminerin ilk konusu olan ‘Yaratıcılık’ hakkında bilgiler vermeye başladı. Turantaş, “Yaratıcılığımızı giderek yitiriyoruz. O, 12, 13 yaşına kadar sınırlarını zorladığımız yaratıcılığı, giderek yok ediyoruz. Birebir gerçeklerle ileriki hedeflerimize ulaşmada sıkıntılar yaşıyoruz. Bütün parçalardan öte bir şeydir. Bütünü görmekte sıkıntılar yaşıyoruz. İster sendikal mücadele, ister bilim de, isterse de sanatta acaba ne kadar uzaktan bakabiliyoruz? Olayın bütününü görüp o bütün içerisindeki parçanın önemini yakalarsak bambaşka bir dünya görüşüne hazırlanabiliriz.” İfadelerini kullandı. Bunun yanında Cihangir Turantaş, yaratıcılığın eğitim sistemi sayesinde yok sayıldığı belirterek sözlerini tamamladı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler