131019098
29 Mart 2024, Cuma

YILDIRIM’DAN ‘YAZI VE KİTAP’ SUNUMU

27 Mart 2019, Çarşamba 06:31

     


Yerel Tarih Araştırmacısı ve Yazar Cevat Yıldırım, Atatürk İlkokulu’nda ‘Yazı ve Kitap’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Yerel Tarih Araştırmacısı ve Yazar Cevat Yıldırım, Aliağa Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine ‘Yazı ve Kitap’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Atatürk İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sunum slayt gösterimiyle desteklendi.

Aliağa kitabını hediye etti

Yazının kısa tarihini anlatarak sunumuna başlayan Yerel Tarih Araştırmacısı ve Yazar Cevat Yıldırım, “İnsanlar yeryüzünde ne zaman var oldu? Dünyanın beş altı milyar yıl önce var olduğu tahmin ediliyor. İlk canlının da bir buçuk milyar yıl önce var olduğu biliniyor. İlkel insan değdiğimiz kişiler toplayıcıydı. Yani ilk önce değişik meyveleri yediler. Ancak çiftçi olabilmeleri için on binlere kadar gelmeleri gerekiyordu. İnsanlar yazıdan önce resmi buldu. İlkel insan dediğimiz atalarımızın zamanımızdan 22 bin yıl önce İspanya’da Altamira Mağarası’nda bu gün bu ilk insanların çizdiği resimler mevcut. Yazıya gelecek olursak. Mezopotamya’da Sümerler ne yaptılar? Bataklıkları kuruttular. Kanallar açtılar. Buğday, pirinç ekmeye başladılar. Dünya’ya medeniyeti getirenler Sümerler’dir. Yazıyı bulunması da Sümerler’in çivi yazısıyla ortaya çıkmıştır.” İfadelerini kullandı. Sunumun ardından öğrencilerle fotoğraf çektiren Yerel Tarih Araştırmacısı ve Yazar Cevat Yıldırım, sunum esnasında öğrencilere sorduğu soruya doğru cevap veren bir öğrenciye yazmış olduğu ‘Aliağa’ kitabını hediye etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler