131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

YILDIRIM: "KADIN EMEĞİ AK PARTİ DÖNEMİNDE DEĞER BULDU"

2 Eylül 2021, Perşembe 07:09

     


AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanlığının “Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Projesi”nde birinci olarak aldığı hibe destekle çitlembik yağı üretimine başlayan Yıldız Topçu'yu ziyaret etti. Yıldırım açıklamasında, “Kadın emeği AK Parti döneminde değer buldu" dedi.

Hacıömerli Mahallesi’ni ziyaret eden AK Parti Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, burada çiftçilik yapan Yıldız Topçu'nun yaklaşık 6 yıl önce katıldığı eğitim sonrası 20 bin lira hibe destek alarak evine kurduğu çitlembik yağı üretim atölyesinde incelemede bulundu. Topçu'nun doğal ürünleri hakkında da bilgi alan Yıldırım, üreten kadının önemine işaret etti. Yıldırım, devlet destekleriyle iş sahibi olarak ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlayan Topçu'nun başarı hikayesi yazdığını kaydetti.

“AK Parti ile birlikte kadınlarımızın imkanları arttı”

Bunun diğer kadınlar için de güzel bir örnek olduğuna işaret eden Yıldırım, AK Parti hükümetleri döneminde üretime katkı koyan kadınlar için devlet desteklerinin arttığını kaydetti. KOSGEB, Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR ve Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşlarının kadınlara yönelik çok sayıda destek programının bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Farklı kurumlardan kadınlara verilen hibe ve destekler var. Sıfır faizli krediler var. Bunları bilip kullanan kadınlarımız var. Yıldız Hanım'ın başarı hikayesi de onlardan sadece biri. Daha çok kadının bu imkanlardan faydalanması için çalışıyoruz." diye konuştu. Başarı hikayelerinin ilham verdiğine değinen Yıldırım, "Biz de desteklere daha çok kadın müracaat etsin istiyoruz. Devletimizin kadınlarımız için sunduğu imkanlar var. Herkesin haberdar olması için gittiğimiz yerlerde bu imkanlardan bahsediyoruz. Kadınlarımız ilgili kurumlara giderek projesini anlatsın. Hayalini kurduğu işi yapmak çok uzak değil. Büyük sermayeler olmasa bile kadınların üretime girmesi Türkiye ekonomisinin daha da büyümesine ivme kazandıracaktır. Kadın emeği AK Parti döneminde değer buldu." ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler