131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ADAR VE SARI ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ

3 Haziran 2020, Çarşamba 06:08

     


İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı, normalleşme sürecinin başladığı bu günlerde Aliağa’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Adar ve Sarı esnafın sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve İYİ Partili Aliağa Belediye Meclis Üyesi Sedat Sarı Aliağa’da esnafı gezerek sorunlarını dinledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “1 Haziran itibariyle normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte pandeminin oluşturmuş olduğu yasakların kademeli olarak kalktığı bir sürece girdik. Biz de Aliağa’daki esnafımızı bu bağlamda ziyaret edelim dedik. Kendilerine hayırlı işler, bol kazançlar dileyelim dedik. Hem de sıkıntılarını dinleyelim istedik. İstiklal Caddesi’ndeki ve Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi’ndeki esnafımızı ziyaret ettik. Hal ve hatırlarını sorup dertlerini, sıkıntılarını öğrendik. Esnafımız Aliağa’da yaşan vatandaşlarımızdan alışveriş önceliğinin ilçedeki esnaf olmasını istiyor. Bu süreçte İzmir’den veya diğer ilçelerden alışveriş yapmamalarını istiyor. Biz de İYİ Parti olarak destekliyoruz bunu. Aliağalı vatandaşlarımızın bu sıkıntılı süreçte ilçedeki esnaftan alışveriş yaparak desteklemesini bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Bir rapor hazırlayacağız”

Pandemi sürecinde yerel esnafın hükümet tarafından destelenmediğini belirterek sözlerine devam eden Adar, “Esnafımız bu süreçte hükümet tarafından desteklenmediklerini söylüyor. Giderleri aynı, masrafları daha da fazlalaştı. Ama gelir olarak sıkıntı halindeler. Malum üç aydır iş yapamıyorlar. Bu belirsizlik sürecinde ne kadar bu şekilde gidecekleri de belli değil. Dolayısıyla bir endişe içerisindeler. Biz de kendilerine şunu söyledik. Esnafımızdan aldığımız bilgilerle hazırlayacağımız raporu genel merkezimize sunacağız. Küçük ve orta işletmedeki esnafın daha fazla desteklenmesi ve bu sıkıntılı süreci rahat bir şekilde atlatmaları için bir rapor hazırlayacağımızı söyledik.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler