131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘GERİ DÖNÜN’ ÇAĞRISINA ADAR’DAN YANIT

3 Ağustos 2019, Cumartesi 06:55

     


MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin açıklamasında İYİ Partili üyelere ‘geri dönün’ çağrısında bulunması en dikkat çeken bölüm oldu. Konuyla alakalı İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bahçeli’nin açıklamasında en dikkat çeken bölüm 4. Olağan Kurulu’nu yapmaya hazırlanan İYİ Parti üyelerine ‘geri dönün’ çağrısında bulunması oldu. İYİ Parti üyelerine 'geri dönün' çağrısında bulunan Bahçeli, şu ifadelere yer verdi; "Her ne yaşandıysa geride kalmış, herkes için ders niteliğinde olmuştur. Hadiseleri film şeridi gibi gözümüzün önüne getirdiğimizde bundan hiçbir şahsiyet ve karakter sahibi dava arkadaşımın memnuniyet duymayacağı açıktır, bu kapsamdaki kanaatim de çok güçlüdür. 3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi'ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir. Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti'nin Olağanüstü Kurultay'ında MHP'yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye'nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır."

“İYİ Parti’nin tabanını ayrıştırmayı hedefleyen bir tutum”

İYİ Parti yönetimi bu çağrıyı ciddiye almadığını belirten açıklamalarda bulunurken İYİ Parti Aliağa İlçe Yavuz Adar, konuyla alakalı, “Bu çağrıyı ciddiye almıyoruz. Sadece İYİ Parti içerisinde kafa karıştırmaya yönelik bir durum olarak değerlendiriyoruz. Bu güne kadar hakaret ettiği kitleye karşılık kafa karıştırmaya yönelik yapılmış bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Devlet Bahçeli burada neyi amaçlıyor? Bunu iyi irdelemek lazım. Bize komik gelen MHP ile bütünleşme çağrısı İYİ Parti’nin MHP’nin uzantısı olduğu algısını yaratmaya yönelik. Bunun akabinde İYİ Parti’nin tabanını ayrıştırmayı hedefleyen bir tutum olarak değerlendiriyoruz. İYİ Parti’nin Türk siyasetindeki yerinin MHP’den çok farklı olduğunu halka gösterinceye dek bu saldırıların MHP’nin genel başkanı ve Balgat’taki yöneticileri sürdürecektir. Evet, biz Milliyetçi Hareket Partisi’nden kopmuş, ayrılmış orada bir demokrasi mücadelesi vermiş olan Türk Milliyetçileriyiz. Yeni bir siyasi alan açtık. Partimizle de özellikle de 2019 yerel seçimlerinde de gördük ki İYİ Parti’nin muhterem Genel Başkanı Meral Akşener’in Türk siyasetindeki etkisi gözden kaçacak bir ayrıntı değil. Bunu iktidar partisi ve onun küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisi de görüyor. Eridiklerinin farkındalar. Bunlar, ‘Yükselen bu ivmeyi nasıl aşağıya çekebiliriz?, Nasıl yıpratabiliriz?, Parti içerisinde nasıl kaos çıkartabiliriz?’ gayretleridir. Ciddiye almıyoruz. Biz iyiler ve cesurlar hareketi olarak Türk Milletinin umudu olma yönünde yürüyüşümüzü devam ettireceğiz.” İfadelerini kullandı.

MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise sosyal medya hesabından Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin paylaşımını aynı şekilde paylaşarak açıklamanın, “Çağrım birliğe beraberliğe heyecanla kucaklaşmayadır. Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır.” Bu kısmını genel başkanın fotoğrafının üzerinde ayrı olarak paylaştı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler