131019098
29 Mart 2024, Cuma

YAVUZ ADAR, “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

8 Nisan 2020, Çarşamba 06:56

     


Ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar bir açıklamada bulundu. Başkan Adar açıklamasında, “İyi Parti ailesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

COVİD 19 virüsü ile ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar açıklamasında kriz masası kurulması çağrılarını yeniledi. Adar, “Vatandaşlarımızın yaşanan olumsuz durumdan en az etkilenmesi amacı ile yetkili kurum ve kuruluşlar ile birlikte, siyasi parti temsilcilerinin de yer alacağı bir kriz masası kurulması çağrısında bulunmuştuk. Yine aynı şekilde, Aliağa Belediyesi, esnaf kefalet, ticaret odası, kooperatifler, ALOSBİ, İzmir Gaz Dağıtım ve GEDİZ elektrik gibi kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak; aidatların, emlak beyanlarının, vergilerin, faturaların ödeme günlerinin uzatılması, ödeme yapamayan vatandaşlarımızın ise özellikle su -doğalgaz ve elektrik gibi temel ihtiyaçların kesim işlemlerinin yapılmaması, vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesi çağrı ve talebinde bulunmuştuk. Tüm bu çağrıları yaparken bir yandan da tarafımızca mahalle muhtarları ile görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerde, muhtarlarımızın mağdur vatandaşlarımız ile baş başa bırakıldıkları ve kendi hallerine terk edildiklerini üzülerek gördük. Pandemi hali nedeni ile birçok işletmenin, ekonomik olarak zor bir sürece girdiği, birçok çalışanın işveren tarafından ücretsiz izne çıkarıldığı, birçok esnafın ne zaman açılacağı belli olmaksızın kepenklerini indirdiği zor günleri yaşamaktayız. Bu gerçeklik karşısında, birçok vatandaşımızın da süresi belli olmaksızın işsiz kalarak evine ekmek götüremeyeceği, geçimini sağlamakta zorlanacağı acı gerçeği ile karşı karşıyayız.” İfadelerine yer verdi.

“Muhtarların da içinde olacağı yeni bir organizasyon yapısı oluşturulmalı”

Açıklamasına Koronavirüs ile mücadelede içinde muhtarlarında bulunacağı bir organizasyon yapılması gerektiğini vurgulayarak devam eden Başkan Adar, “ Zor şartlar ile karşı karşıya kalan birçok vatandaşın, öncelikle mahalle muhtarlarına başvurduğu, mahalle muhtarlarından yardım talep ettiği de bir gerçektir. Ne var ki, yapmış olduğumuz çalışmalar ve bize gelen talepler doğrultusunda mevcut organizasyonun eksik kaldığını, birçok noktada talep edilen yardımların karşılanmadığını üzülerek müşade etmiş bulunmaktayız. Tekrar bu organizasyonun gözden geçirilmesi suretiyle muhtarların da organizasyona aktif olarak dahil edilmesinin taleplerin karşılanması ve sorunun kökten çözülmesini daha da kolaylaştıracağı aşikardır. Küresel bir sorun haline gelen pandemi durumunun beraberinde getirdiği sorunların salt muhtarlarımızın omuzlarına yüklenmesi ve bu suretle vatandaşımızın mağduriyetinin giderilememesi kabul edilemez bir durum olup sorunların bu suretle çözülemeyeceği de bir gerçektir. Bütün bunlardan çıkardığımız sonuç şudur; İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık ve Aliağa Belediyesi’nin yaşanan aksaklıkları göz önünde bulundurarak muhtarların da içinde olacağı yeni bir organizasyon yapısı oluşturup yardım bekleyen tüm vatandaşlarımızın derdine çare olma noktasında kıymetli bir adım atması beklenmektedir.” İfadeleri kullandı.

“Birçok vatandaşımız mağduriyet yaşıyor”

Açıklamasının son kısmında İYİ Parti olarak göreve hazır olduklarını belirten İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Bilindiği üzere, ilçemiz sanayi bölgesi olması, liman tesislerine sahip olması, küçük ve büyük ölçekli işletmelerin sayıca fazla olması, cezaevinin bulunması gibi nedenlerden ötürü, risk grubu birçok yerleşim alanına göre yüksek olan bir bölgedir. Tüm bu zorlu şartlar karşısında ve belirsizlik ortamında, yetkili kurum ve kuruluşlara açık çağrımızdır: ekonomik olarak zorluk yaşayan vatandaşlarımızın tespiti açısından muhtarlarımız ilk adımdır. Yapılmakta olan çalışmalarda muhtarların dahil edilmemesi nedeni ile, birçok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Bu zorlu süreçte muhtarlarımız ile iletişime geçilmesi gerekmekte, vatandaşlarımızın gerek ekonomik gerekse de diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması ve mağduriyetinin önlenmesi amacı ile ivedilikle ve nitelikli adımlar atılması gerekmektedir. Bizler İyi Parti ailesi olarak her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu belirterek, sizleri de üzerinize düşen görevlerinizi yerine getirmeye davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorunlarının yanıtlanmasından sonra açıklama sona erdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler