131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SOYLU, “ÇOK CEPHELİ TAARRUZLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

9 Ocak 2021, Cumartesi 06:13

     


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında düzenlenen Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Soylu, törende yaptığı konuşmada, "Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız. Farklı kisveler altında demokrasiyi Truva Atı olarak kullanarak tezgahlanmış, çok cepheli taarruzla karşı karşıyayız." dedi.

Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı Okul Komutanlığında düzenlenen Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'nde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mübarek bir günde gurur töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, mezun olanları Cenab-ı Hakk'ın koruması dileğinde bulundu. Milletin, devletine ve vatanına aşık olduğunu, bayrağı ve vatanı için malını ve kendi canını verdiğini belirten Soylu, şöyle devam etti: "Yeri gelir evladını davul zurna ile askere gönderir, ay yıldızlı bayrağa sarılı teslim alır, sadece bir Fatiha okur, 'Vatan sağ olsun' der ve acısını içine gömer. Yeter ki devleti başından gitmesin, yeter ki bayrağının gölgesi eksilmesin diye yeri gelir dünyayı karşısına alır. İşte onun için bu milletin 2 bin 200 yıldır bir devleti vardır. İşte onun için Cumhurbaşkanlığı forsumuzun etrafında geçmişteki 16 devletimizi temsil eden, 16 yıldız ortasında da güzel Cumhuriyetimizi temsil eden onun gibi ışıl ışıl parlayan bir güneşi vardır."

"Her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün bir başka tezgahla karşı karşıyayız"

İçişleri Bakanı Soylu, "kendi sırça köşklerinde otururken milleti aşağılayanların ve nefret kusanların" milletin güneşini söndüremeyeceğini vurguladı. Milletin her zaman zorluklarla karşılaştığını hatırlatan Soylu, "Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız. Farklı kisveler altında demokrasiyi Truva Atı olarak kullanarak tezgahlanmış, devletimizin saygınlığını, itibarını, bizatihi devletin kendisini hedef alan, milletin devletine olan sevgisini, sadakatini, inancını hedef alan çok cepheli taarruzla karşı karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

Rektör ataması tartışmaları

Bakan Soylu, salgın döneminde esnafa yardım eden hükümeti, devleti türlü türlü yalanlarla başka türlü alanlara çekmeye çalışanların olduğunu hatırlatarak, devlet kurumlarının, tüm iftiralara belgeleriyle cevabını verdiğini belirtti. İki gün önce tamamen kanuna, yasaya uygun bir rektör ataması üzerinden Türkiye'yi demokrasi dışı bir ülke gibi göstermek için üniversiteye mensup olmayan, terör örgütleriyle irtibatlı olanların olay çıkardığını söyleyen Soylu, şunları kaydetti: "Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var? Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası."

Cami açılışı gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hayırsever bir aile tarafından Yeni Foça Jandarma Komando Teröristle Mücadele Harekatı (TMH) Okul Komutanlığına yaptırılan caminin açılışını gerçekleştirdi. Soylu, Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni'nin ardından merhum Nadide Güven adına eşi ve çocukları tarafından yaptırılan Güven Camii'nde cuma namazını kıldı. İbadethanenin açılışını hayırsever Osman Güven ve çocuklarıyla gerçekleştiren Soylu, cuma namazını komutanlıktaki camide kılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Güven Ailesine teşekkür eden Soylu daha sonra Osman Güven ile birlikte kurdeleyi keserek caminin açılışını yaptı. Açılışın ardından dua edildi. Güven Ailesi, Bakan Soylu'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler