131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

Oğuzhan, “Karanlık dönemin sonu geldi”

14 Haziran 2022, Salı 06:43

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, hafta sonu ‘Milletin Sesi’ temalı kahvaltı etkinliği düzenledi. Kahvaltıya CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’nin ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ile partililer katıldı. CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan programda yaptığı konuşmada, ülkede 20 yıldır devam eden karanlık dönemin sonunun geldiğini söyledi.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı üyeleriyle ‘Milletin Sesi’ temalı kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, CHP’li Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, çevre ilçelerin CHP ilçe başkanları ve yönetimi, CHP’li belediye başkanları, sendika ve derneklerin ilçe temsilcileri, muhtarlar ve üyeler katılım gösterdi. Kahvaltı saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Oğuzhan, “Bu olumsuzlukların sorumlusu AKP ve küçük ortağı MHP’”

Sonrasında CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşmasına başladı. Oğuzhan, “Sizleri böyle yan yana, omuz omuza görünce ülkemizin içinde bulunduğu bu karanlık dönemin! Ki maalesef 20 yıldır devam eden bir süreç, bunun artık sonuna geldiğini de görüyorum. Önümüzdeki ilk seçimde Millet İttifakımızın adayının, 13. Cumhurbaşkanımız olacağına eminim. Siz de benim gibi inanıyor ve görüyorsunuzdur. Sadece çevremize baktığımızda bir tarafta işsizlikten kıvranan gençler, aldıkları maaşlarla geçinemeyen emekçiler, emekliler, geleceğe umutla bakamayan çocuklar, öğrenciler, bir şekilde yurtdışına gitme yollarını arayanlar, yetiştirdiği ürününün parasını, mazota, gübreye, tohuma, yeme yetiştiremeyen çiftçiler, sattıkları malların yenisini yerine koyamayan, iflasa sürüklenip dükkanını kapatmak zorunda kalan esnaf, düşünceleri yüzünden hapse atılan gazeteciler, siyasetçiler ve daha bir çokları. Tüm bu olumsuzlukların sorumlusu ise hepimizin bildiği gibi AKP ve küçük ortağı MHP’dir. Bir tarafta da 4-5 ayrı yerden yüklü miktarda maaş alanlar devlet ihalelerini yandaş müteahhitlere verip, geçmediğimiz yolların, geçmediğimiz köprülerin parasını geçiş garantileri ile bizlere ödetenler hiçbir farklı inanca, mezhebe, düşünceye saygısı olmayanlar, hukuku ayaklar altına alanlar bize göre ülkemizin belki de en onurlu eylemlerinden biri olan gezi eylemlerine katılanlara sürtük diyerek hakaret edenler, ötekileştirenler Cumhuriyetin tüm kazanımlarını ve yatırımlarını satanlar, doğaya, yeşile, ormana hiç saygısı olmayıp, bu güzelliklerimizi yok ederek, yandaşa peşkeş çekerek HES'lerle, otellerle, yani rant uğruna betonlarla doldurulmasına yol verenler... Evet bir tarafta da maalesef bunlar var. Benzinin mazotun 30 TL’ye dayandığı, ekmeğin 4 TL olduğu, tüm temel gıda ürünleri fiyatlarının özellikle son 1 yılda %200'lere yakın arttığı, konut fiyatlarının ve kiraların ödenemez rakamlara çıktığı bu dönemde bile hala 'bize oy verin düzeltelim’, ‘ekonominin güzelliğini görmek istiyorsanız gözümüzdeki ışıltıya bakın’ denilebiliyorsa buna yüzsüzlüğün vücut bulmuş halinden başka nedir bilemiyorum.” Dedi.

“Geliyor gelmekte olan”

Konuşmasına iktidara sorular sorarak devam eden Başkan Oğuzhan, “Şimdi buradan soruyorum; 128 milyar dolar nerede? ABD’de kurduğun vakıflara, çocukların neden 100 milyonlarca dolar gönderiyorlar? Milyonlarca sığınmacı ve kaçak neden sınırlarımızdan ellerini kollarını sallayarak geçebiliyor? Katar'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne neleri ve nereleri satıyorsun? Kendini ekonomist ilan edip ülkeyi % 160 enflasyona mahkum eden Cumhurbaşkanıyla neden hiçbir aklı başında ekonomist çalışmak istemiyor? 33 şehidimizin katilinin kapısında neden dakikalarca bekledin? Daha neler neler? Karşımıza çıkamazsınız. Çünkü suçlusunuz. Çünkü haksızsınız. Çünkü korkuyorsunuz. Buradan güzel Aliağa'mızın güzel halkına bir kez daha sesleniyorum. Ülke genelinde olduğu gibi, hükümetin değişik bir versiyonu olarak sayılabilecek talan düzeni, peşkeş düzeni maalesef güzel ilçemizde de devam etmektedir. 3-5 sene önce tüm itirazlara rağmen yapılan sözüm ona yatırımlar yıkılıp tekrar yapılarak yeni bir rant kapısı sağlanması yolu açılmıştır. Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de değerli araziler yandaşlara peşkeş çekilmektedir. Sözümü şu sözlerle noktalıyorum, geliyor gelmekte olan.” İfadelerini kullandı.

Yücel, “Altılı masa bu ülkeye huzuru ve barışı getirecek”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Yücel, “Örgütlü bir mücadele veriyoruz. Bu ülkede 82 milyon vatandaşımızla birlikte mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamanın, insanca yaşamanın mücadelesini veriyoruz. Çocukların yatağa aç girmediği, annelerin, babaların çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabildikleri işçinin, emeklinin, emekçinin, memurun hayatını rahat bir şekilde idame ettirdiği bir Türkiye kurmak için mücadele veriyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 31 Mart Yerel Seçimlerinde bir değişimin önünü açtık. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yıllardır AKP iktidarı tarafından yönetilen kentler CHP ve Millet İttifakına mensup isimler tarafından kazanıldı. Yıllardır ‘CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecek’ diyorlardı. Fakat bu dönemde seçilen belediye başkanlarımız geçmişte iktidarın yaptıklarından kat be kat daha fazla yardım yaptılar. İnsanları sosyal yardımlara bağımlı hale getirmek yeterli değil. Dağıtmaya çalıştıkları o altılı masa bu ülkeye huzuru ve barışı getirecek.” Şeklinde konuştu.

Polat, “Bay ekonomistin Türkiye’yi nerelere getirdiğini görüyoruz”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ardından CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Polat, “Partimiz ülkemizin geleceği. Bunu hep beraber görüyoruz. Bu ülke ne zaman dara düşse Kuva-yi Milliye’nin evlatları her zaman ayağa kalkar biliyoruz. Ülke bu günlerde darda. Geçtiğimiz günlerde parti genel merkezimizin aldığı bir kararla 51 ilde minimum 102 vekille bir çalışma yaptık. Burada gördük ki Anadolu’nun, Türkiye’nin, Trakya’nın CHP’ye, onun iktidarına ihtiyacı var. Memlekette örselenmemiş, tahrip edilmemiş hiçbir alan kalmamış. Hep beraber görüyoruz ekonomik alanda neler yaşadığımızı. Bay ekonomistin ekonomik olarak Türkiye’yi nerelere getirdiğini görüyoruz. Bunun dışında önümüzdeki yıl temel gıdaya erişimde vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşayacak. Bugün ekmek 4 lira önümüzdeki yıl bu iktidar böyle devam ederse 12 liralara ekmek bulamayacağız. Enerji arzı ile ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Türkiye iyi bir yere gitmiyor ve savruluyor.” Dedi.

Serter, “Aliağa bizim gözbebeğimiz”

CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat konuşmasının ardından CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter kürsüye davet edildi. Serter, “Aliağa bizim gözbebeğimiz olan bir kent. Burada iki dönemdir çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Yerel yönetimlerde burası bize ait değil. Ama hepinizin emekleri çok fazla. Öncelikle kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza bizlere verdikleri katkılardan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Minnettarız onlara. Ama sonuca gitmek önemli. Önümüzdeki seçimlerde Cumhur İttifakı denen bu kaotik yönetimden kurtulmak mecburiyetindeyiz. Tek adam rejiminden mutlak kurtulmak mecburiyetindeyiz.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kahvaltı yapılıp katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler