Tugay: “AK Parti İzmir'e hizmet getirmek zorunda”
14 Ekim 2024, Pazartesi 07:10Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez’in temizlenmesi sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede “İzmir'in de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların, İzmir'in de bakanları olduğunu hatırlatmak isterim. AK Parti İzmir'e hizmet getirmek zorunda” dedi.
Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, İzmir Körfezi üzerinden yaptığı açıklamaları eleştirdi. Dağ'ın konuyu sanki hiç anlamadığını ifade eden Tugay, “Tamamen dar açılı bir siyasi bakışı ile olayı değerlendiriyor izlenimine kapıldım. İzmir ile ilgili bu durumu endişe verici buluyorum. İzmirli siyasetçiler, İzmir'de, Körfez'de yaşanan sorunun nedenini anlamak durumdalar. Anlamadan, üzerine konuşmamalılar” dedi.
“Cahilce bir yaklaşım”
Körfez'deki kirliliğin nedeninin sadece arıtmadan kaynaklı olmadığını vurgulayan Başkan Tugay, “Sadece 10-15 yılda oluşan bir sorun değil. Bizim çocukluğumuzda da Körfez kirliydi. Çok önceki yıllarda Meles Çayı üzerindeki tabakhaneler, dereleri kirleten pek çok tesis vardı. Hala kirleten sanayi kuruluşları, limanlar, gemiler ve tersane var. 30 dere var. Gediz Nehri var. Arıtmanın dışında tonlarca neden var. Bu son 10-15 yılın problemi değil. 50-60 yılın problemi. Bu dönem içerisinde her partiden belediye başkanları başkanlık yaptı. Eğer hepsini birden suçluyorsanız, anlarım. Ama sadece benim veya benden önceki bir iki belediye başkanının üzerine bu sorumluluğu yıkmakla olmaz. 'Siz kirlettiniz' demek inanılmaz bir suçlama. Cahilce bir yaklaşım. Körfez'in tabanında uzun yıllardır biriken ve bugün temizlenmesi gereken o çamur, çok uzun yıllarda en çok derelerden gelen birikim. Onların taramasının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Hamza Bey konuyu anlamamış. Onların taraması yapılmazsa, orası durgun bir su gibi kalacak ve dolaysıyla hiç bir zaman temizlenmeyecek” diye konuştu.
“Belediyeyi suçlayarak bu durumu çözemezler”
Türkiye Cumhuriyeti bakanlıklarının, İzmir'in de bakanlıkları olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “Bakanlıklar, İzmir halkının da bakanlığı. O nedenle bu sorunla ilgilenmek, soruna sahip çıkmak zorundalar. Belediyeyi suçlayarak, sadece arıtma kaynaklı suçlamalarla bilgisizce konuşarak bu durumu çözemezler. Eğer 'Körfez kirli kalsın' diyorlarsa, bunu açıkça söylesinler. Eğer 'kirli kalmasın' diyorlarsa, mutlaka destek olsun, çözüme katkıda bulunsunlar. Belediyeyi suçlayarak çözüm olmaz. Her ne yaparlarsa yapsınlar. Her ne kadar olayı çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, İzmir'in belediyesiyiz. Bizler Körfez'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Şu anda arıtma ve alt yapı ile ilgili çalışmalar kendi imkanlarımızla da olsa, son hızla ilerliyor. İlerleyen yıllarda da yapabileceğimiz en iyi şeyi yapacağız. Ama İzmir'in Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların da İzmir'in de bakanları olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. AK Parti de İzmir'e hizmet etmek, hizmet getirmek zorunda. Yüz binlerce insan burada onlara oy verdi. Onların hatırına da olsa bunu yapmak zorundalar.”
“4. fazda sorun yok”
İZSU Genel Müdürlüğü'nün Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki 4.'üncü faz inşaatının devam ettiğini anımsatan Tugay, “Onda bir sorun yok. Ama normalde 4. fazın yapımı için ön onaylı bir kredimiz var. Bunun ödenmesini bekliyoruz. Henüz ödenmedi. Bir iş yapılırken kredi ödenir ki o krediyi kullanırken, işi yapın. Biz şu anda kendi kaynaklarımızı zorlayarak, bu çalışmayı yapıyoruz. Hazine'den onay beklediğimiz uluslararası finans kuruluşlarından ön onay aldığımız ancak Hazine'nin onayını beklediğimiz alt yapı ile ilgili önemli kredi başvurularımız var. Yağmur suyu ayrıştırma başta olmak üzere, pek çok alanda yeni arıtma yapımı, mevcut arıtmaların kapasite artırımı, çamur çürütme ve kurutma tesislerinin yapımını sağlayacak olan krediler. Bunlar da onay bekliyoruz” dedi.
(SERKAN SELİNGİL)

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünyanın en fazla konteyner

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Zabıta Haftası dolayısıyla

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenileyerek hizmete açtığı

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri,

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, hükümet de uygun görürse

Aliağa Belediye Meclisi Eylül ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

Ege’de balıkçılar, bugün itibariyle (1 Eylül) başlayan av sezonuna

Başarı, azim ve hayata sarılmanın müthiş bir örneğini gösteren Hüseyin

Yeni Mahalle’de, eski cezaevi alanına inşa edilen Aliağa Adliye Binası’nın

Aliağa’nın Yeni Şakran Mahallesi’nde, Maliye Hazinesi mülkiyetinde

Günümüzün hızla büyüyen şehirlerinde, kalabalık yaşam

Günümüzün hızla değişen iş dünyasında, çalışma ortamlarının

Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü

Aliağa Ticaret Odası’nın hayata geçirdiği “Aranan Personel Yetişiyor”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, şehirde yaşanan su krizi üzerinden

Aliağa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi törenin ardından fener alayı

Muğla'da birlikte yaşadığı kadını öldüren şüpheli, Aliağa’nın

Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarlarından ve Türkiye’nin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin İzmir’de başlattığı saha

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, HABAŞ Mehmet Rüştü

SOCAR Türkiye, 2020-2024 dönemine ait Sosyal Etki Raporu’nu yayımladı.

Geçtiğimiz Haziran ayında vefat eden Aliağaspor’un eski futbolcularından

CHP Aliağa’da, hafta sonu yapılan merkez mahalle delege seçimlerinde

Anayasa Mahkemesi, Aliağa Belediyesi’nde 6 yıl önce işten çıkarılan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, başkanlık görevine

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, yeni

Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi içerisinde yer alan Aziz Sancar Kütüphanesi

Onun için yazmak, hem gerçekliğin sertliğini aşma arzusu hem de varoluşun

Aliağa’dan Ege Erpınar, 28 ülkeden 1836 sporcunun katıldığı Uluslararası

Diş sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen faktörlerden biridir. Diş eksiklikleri,