Tugay: “AK Parti İzmir'e hizmet getirmek zorunda”
14 Ekim 2024, Pazartesi 07:10Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Körfez’in temizlenmesi sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede “İzmir'in de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların, İzmir'in de bakanları olduğunu hatırlatmak isterim. AK Parti İzmir'e hizmet getirmek zorunda” dedi.
Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, İzmir Körfezi üzerinden yaptığı açıklamaları eleştirdi. Dağ'ın konuyu sanki hiç anlamadığını ifade eden Tugay, “Tamamen dar açılı bir siyasi bakışı ile olayı değerlendiriyor izlenimine kapıldım. İzmir ile ilgili bu durumu endişe verici buluyorum. İzmirli siyasetçiler, İzmir'de, Körfez'de yaşanan sorunun nedenini anlamak durumdalar. Anlamadan, üzerine konuşmamalılar” dedi.
“Cahilce bir yaklaşım”
Körfez'deki kirliliğin nedeninin sadece arıtmadan kaynaklı olmadığını vurgulayan Başkan Tugay, “Sadece 10-15 yılda oluşan bir sorun değil. Bizim çocukluğumuzda da Körfez kirliydi. Çok önceki yıllarda Meles Çayı üzerindeki tabakhaneler, dereleri kirleten pek çok tesis vardı. Hala kirleten sanayi kuruluşları, limanlar, gemiler ve tersane var. 30 dere var. Gediz Nehri var. Arıtmanın dışında tonlarca neden var. Bu son 10-15 yılın problemi değil. 50-60 yılın problemi. Bu dönem içerisinde her partiden belediye başkanları başkanlık yaptı. Eğer hepsini birden suçluyorsanız, anlarım. Ama sadece benim veya benden önceki bir iki belediye başkanının üzerine bu sorumluluğu yıkmakla olmaz. 'Siz kirlettiniz' demek inanılmaz bir suçlama. Cahilce bir yaklaşım. Körfez'in tabanında uzun yıllardır biriken ve bugün temizlenmesi gereken o çamur, çok uzun yıllarda en çok derelerden gelen birikim. Onların taramasının yapılması gerektiğini söylüyoruz. Hamza Bey konuyu anlamamış. Onların taraması yapılmazsa, orası durgun bir su gibi kalacak ve dolaysıyla hiç bir zaman temizlenmeyecek” diye konuştu.
“Belediyeyi suçlayarak bu durumu çözemezler”
Türkiye Cumhuriyeti bakanlıklarının, İzmir'in de bakanlıkları olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “Bakanlıklar, İzmir halkının da bakanlığı. O nedenle bu sorunla ilgilenmek, soruna sahip çıkmak zorundalar. Belediyeyi suçlayarak, sadece arıtma kaynaklı suçlamalarla bilgisizce konuşarak bu durumu çözemezler. Eğer 'Körfez kirli kalsın' diyorlarsa, bunu açıkça söylesinler. Eğer 'kirli kalmasın' diyorlarsa, mutlaka destek olsun, çözüme katkıda bulunsunlar. Belediyeyi suçlayarak çözüm olmaz. Her ne yaparlarsa yapsınlar. Her ne kadar olayı çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, İzmir'in belediyesiyiz. Bizler Körfez'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Şu anda arıtma ve alt yapı ile ilgili çalışmalar kendi imkanlarımızla da olsa, son hızla ilerliyor. İlerleyen yıllarda da yapabileceğimiz en iyi şeyi yapacağız. Ama İzmir'in Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şehri olduğunu, bakanların da İzmir'in de bakanları olduğunu tekrar hatırlatmak isterim. AK Parti de İzmir'e hizmet etmek, hizmet getirmek zorunda. Yüz binlerce insan burada onlara oy verdi. Onların hatırına da olsa bunu yapmak zorundalar.”
“4. fazda sorun yok”
İZSU Genel Müdürlüğü'nün Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki 4.'üncü faz inşaatının devam ettiğini anımsatan Tugay, “Onda bir sorun yok. Ama normalde 4. fazın yapımı için ön onaylı bir kredimiz var. Bunun ödenmesini bekliyoruz. Henüz ödenmedi. Bir iş yapılırken kredi ödenir ki o krediyi kullanırken, işi yapın. Biz şu anda kendi kaynaklarımızı zorlayarak, bu çalışmayı yapıyoruz. Hazine'den onay beklediğimiz uluslararası finans kuruluşlarından ön onay aldığımız ancak Hazine'nin onayını beklediğimiz alt yapı ile ilgili önemli kredi başvurularımız var. Yağmur suyu ayrıştırma başta olmak üzere, pek çok alanda yeni arıtma yapımı, mevcut arıtmaların kapasite artırımı, çamur çürütme ve kurutma tesislerinin yapımını sağlayacak olan krediler. Bunlar da onay bekliyoruz” dedi.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden