131019098
26 Nisan 2024, Cuma

HDP’YE YAPILAN SALDIRI KINANDI

18 Haziran 2021, Cuma 06:15

     


HDP İzmir İl Başkanlığı’na dün sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Parti çalışanı Deniz Poyraz'ın yaşamını yitirdiği olayda, saldırgan olay yerine gelen polis ekipleri tarafından yakalandı. İzmirli ve Aliağalı siyasiler saldırıyı kınadı.

Konak ilçesi, Şair Eşref Bulvarı'ndaki bir iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı. İl başkanlığının camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan kişi, polislerce gözaltına alındı. İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve binada inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay tüm yönleriyle araştırılıyor

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, daha önce sağlık çalışanı olan ve görevinden istifa eden O.G'nin, HDP İl Başkanlığına geldiği, parti çalışanı Deniz Poyraz'ı tabanca ile ateş ederek öldürdüğü belirtildi. Şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle araştırıldığı kaydedildi. HDP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada da bir süredir partilerinin hedef gösterildiği iddia edilerek, bunun sonucunda İzmir İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırıda bulunulduğu ve bir parti çalışanının hayatını kaybettiği bildirildi.

Cenaze adli tıp kurumuna kaldırıldı

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Deniz Poyraz’ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayın ardından çok sayıda partilinin bina etrafında toplanması nedeniyle polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur, parti binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadıklarını, sonu ne olursa olsun partilerine sahip çıkacaklarını belirtti.

Kınama mesajları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan saldırıyı kınadı. Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: "HDP İzmir il binasında gerçekleşen saldırı ve cinayeti kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz." Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadığını belirterek, "Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmirimiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadesini kullandı.

Özlem Şan Oğuzhan: “Huzur ve kardeşçe yaşam diyoruz”

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da yapılan saldırıyı kınadı. Oğuzhan, “HDP il binasına yapılan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezi unsurlarıdır, hangi parti olursa olsun yapılan saldırıların karşısındayız. Biz huzur ve kardeşçe yaşam diyoruz.” dedi.

Gül Ekici: “Bizi hedef gösterdikleri için bunları yaşıyoruz”

HDP Aliağa İlçe Eş Başkanı Gül Ekici de bir açıklamada bulunarak saldırıyı kınadı. Ekici, “Gündüz vakti planlanmış olarak il binamızda bir kadın arkadaşımız katledildi. Savunmasız bir haldeydi. Binamızın içi dağıtıldı, ateşe verildi, camları kırıldı. Bütün bunlar olurken bizim hemen il binamızın karşısına bir çadır karakol kurdular. Yirmi dört saat orada polis duruyor. Bu karakol her şeyimizi gözetlerken o saldırgan elinde silahıyla il binamıza girip bu kıyımı gerçekleştiriyor. Bu korkunç bir durum. Hepimiz olayı duyar duymaz il binamıza geldik. Bu olayın hesabını soruyoruz. Bu kadına da yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı kınıyoruz. Bu faşist iktidarın uygulamış olduğu politikalardan kaynaklanmış bir olaydır. Bizi hedef gösterdikleri için biz bunları yaşıyoruz. Biz tüm halkımızı demokratikleşmeye ve barışa davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler