Nalbantoğlu’ndan deprem bölgesi çıkışı
19 Mayıs 2023, Cuma 06:44| Tweet |
İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, deprem bölgesindeki seçmenlerin siyasi tercihleri üzerinden süren polemiğe ilişkin böyle bir felaketin siyasallaştırılmaması gerektiğini söyledi.
İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye gitmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, son günlerde deprem bölgesi ve depremzedelerin siyasi tercihleri üzerinden süren polemiğe ilişkin bir değerlendirme yaptı. CHP’li belediyeler üzerinden başından itibaren sürdürülen karalama kampanyalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Nalbantoğlu, “Böyle acı bir felaket, siyasallaştırılmamalıdır. Her açıdan siyaset üstüdür ve öyle kalmalıdır. Tüm CHP’li yerel idareciler, hangi kurumun sorumluluğu olduğuna bakmaksızın üstüne düşenin fazlasını yapmıştır, yapmaktadır. İzmir ise deprem bölgesine yönelik duyarlılık ve destek noktasında ciddi ve tartışmasız bir fark yaratmıştır. Ve bütün gözler bunu görmüştür. Ancak, anlaşılması gereken bu yardımların, ‘1 oy’ için yapılmadığıdır.” diye konuştu.
“Seferberliğimiz 1 oy uğruna değil, insanlık namına”
“Halkın iktidarı, yine halkın seçimiyle mümkündür” diyen CHP’li Nalbantoğlu şöyle konuştu; “Kritik bir süreçten geçiyoruz. 28 Mayıs, ülke için de halkımız için de önemli bir milat olacak. Dolayısıyla önemli bir yarış. Ancak; halkın iradesini yaşadıkları acılar ve destekler üzerinden teslim almaya çalışmak, durumu köpürtmek doğru değil. Hele ki; sürecin başından bu yana CHP’li belediyelerin yaptıklarını hor görmek, yok saymak büyük haksızlık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm olanaklarıyla ilk günlerden başlayarak deprem bölgesindeydi. Bu seferberliği tüm gözler gördü. Hiçbir desteği, onlardan oy almayı planlayarak vermedik. Seferberliğimiz 1 oy uğruna değil; insanlık namınaydı. Umut Hareketi çığ gibi büyüdü. Bölgeye, 46 milyon 501 bin 285 lira yardım yapıldı. Depremde evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturan “Bir Kira, Bir Yuva” kampanyası çığ gibi büyüdü; 16 milyon 400 bin 690 Tl katkı sağlandı. 2 bine yakın İzmirli, depremzedelerimizle aynı çatı altında buluşturuldu.”
“Milyonlarca depremzedemize dokunduk”
Bine yakın kadro ve ekipmanla kurdukları konteyner kentleri, Hatay, Osmaniye, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta oluşturulan Afet Koordinasyon merkezlerini ve bu 4 gölge şehre verilen alt yapı desteklerini hatırlatan Nalbantoğlu, “ İzmirlilerin orada sergilediği gönüllülüğü, Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin yaptıklarını yedi cihan duydu. Milyonlarca depremzedemize dokunduk. Aynı yarayı sarmak için birleşenlerin birbirlerine güç gösterisi yapmaları, aynı acıda ortaklaşanların toplumu galeyana getirme çabası kadar trajik bir durum olamaz. Bundan vazgeçmek zorundayız. Çünkü en büyük toplumsal yarayı bu yaklaşım açacaktır.” ifadelerini kullandı.
“Her yurttaşımızın, 28 Mayıs’ta sandık başında olması gerekiyor”
Açıklamasında, ‘Halk, kendi iktidarını yine kendi tercihiyle kuracaktır.’ ifadesini yineleyen CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu; “ Millet İttifakı’nın söylemleri, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun duruşu ortadadır. Ülke yangın yeridir ve bu ekonomik, siyasal ve yangını söndürecek olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun birleştirici tutumudur. Halkımızın özgür iradesini en yoğun biçimde sandığa taşıması gerekiyor. Her yurttaşımızın, özellikle de gençlerimizin 28 Mayıs’ta sandık başında olması gerekiyor. Ülkemizin bir U dönüşüne ihtiyacı var. Yeniden başlamaya, kurtuluş şalterini açmaya, aydınlanmaya ihtiyacımız var. Krizler silsilesinden, iki dudağın arasındaki esaretimizden kurtulmaya ihtiyacımız var. 28 Mayıs tarihini, tercihimizi bu yönde değerlendirmek, tarihi sorumluluğumuz.” Dedi.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını





















