131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

CHP’NİN 2 BİN 956 ÜYESİ VAR

23 Ekim 2019, Çarşamba 06:33

     


Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci devam ediyor. Üye listeleri ilçe başkanlıklarında askıya çıkarken CHP’nin Aliağa’da 2 bin 956 üyesi olduğu açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kongre süreci işliyor. 8 Kasım’da mahalle delege seçimleriyle başlayacak olan süreç öncesinde güncellenmiş üye listeleri oluşturuldu. CHP Genel Merkez, üyelik adreslerinin adrese dayalı nüfus kayıtları esas alınarak oluşan seçmen kütük bilgilerine göre güncellenmesi işlemlerini tamamlayarak hazırlanan üye listelerini il ve ilçe başkanlıklarına gönderdi. Üye listeleri 21 Ekim Pazartesi Günü itibariyle ilçe başkanlıklarında askıya çıkarıldı. Partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’de listelerini ilçe başkanlıklarında askıya çıkmasının ardından ilçe ilçe üye sayıları da belli oldu. Askıya çıkan listelere göre CHP İzmir’de, üye sayısının en fazla olduğu ilçe; 16 bin 788 kişi ile Buca oldu. Üye sayısının en az olduğu ilçe ise 220 le Beydağ.

Üye Listeleri askıda

CHP’nin Aliağa’da 2 bin 956 üyesi bulunuyor. İtirazların değerlendirilmesi sonrasında üye sayılarında değişiklikler olabileceği duyuruldu. Askıya çıkan üye listeleri hakkında açıklamada bulunan CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, “2 bin 956 üyemiz var. 75 üyemizde var ama adreslerinde tespit edilemedi. Bu 75 üyemizi telefonlarına ulaşarak tespit etmek için çalışıyoruz. 27 Ekim saat 18.00’e kadar bu üyelere ulaşmaya çalışacağız. Arkadaşlarımız yoğun olarak çalışıyor bu üyelerle ilgili. Bu işlemler bittikten sonra askıdan listelerimizi indireceğiz ve itiraz sürecimiz başlayacak. Önce ilçeye itirazlar başlayacak. Daha sonra ile itiraz süreci başlayacak. Kesinleşmiş listeler açıklandıktan sonra 8 Kasım’da artık kongre dönemi başlıyor. Yeni yıla yeni ilçe başkanımızla çalışmalarımıza başlarız diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler