131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

İYİ PARTİ 4 YAŞINDA

26 Ekim 2021, Salı 06:14

     


İYİ Parti kuruluşunun dördüncü yılını kutladı. Yapılan kutlama törenine İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve ilçe yönetimi de katılım gösterdi. Tören sonrasında açıklamada bulunan Yavuz Adar, “Türk Milleti’nin vicdanında İYİ Parti’nin varlığı, Meral Hanımın mücadelesi anlam kazandı ” dedi.

İYİ Parti 4. kuruluş yıldönümünü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kutladı. Kongre Merkezi’nin içinde bulunan 2 bin 500 kişilik salon dolarken dışarıda bulunan alanlar da binlerce partili tarafından dolduruldu. İstanbul’da yapılan törene İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar ve yönetimi de katılım gösterdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yağmurlu havaya karşın binlerce partili tarafından “Başbakan Akşener” sloganları ve “Güneşin doğduğu yerde ampule gerek yoktur” yazılı dövizlerle davul zurna eşliğinde karşılandı.

“Partimiz her geçen gün büyüyor”

Kutlama töreni sonrasında açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “ Partimizin İstanbul’da dördüncü kuruluş yıldönümünü sayın genel başkanımızın da katılımıyla kutladık. Bu kutlama törenine katılım sağlayan herkese şahsım ve partim adına teşekkür ederim. Partimiz her geçen gün büyüyor. Bu büyümeye uygun olarak da parti çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Yaptığımız kutlama töreninde biz bir partinin kuruluş yıldönümünü kutlamadık. Partimizin iktidar olma yolunda emin adımlarla yürüyüşünü de kutladık. Kurulamaz diyorlardı. Kurulsa tutunamaz diyorlardı. Tutunsa seçime girmez diyorlardı. Seçime girse oy alamaz diyorlardı. Hala partimiz hakkında karalama kampanyaları düzenliyorlar. Ama Türk Milleti’nin vicdanında İYİ Parti’nin varlığı, Meral Hanımın mücadelesi anlam kazandı. Bu kapsamda biz her geçen gün yolumuza devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada bu çalışmaların ne kadar kıymetli olduğunu ve Türk Milleti nezdinde ne kadar karşılık bulduğunu görmüş oluyoruz. Bu konu da çok mutluyuz. Türk Halkına çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“AK Parti’yi ana muhalefet partiliğine göndereceğiz”

Partisinin kuruluşundan bu yana aldığı oy oranında da bahsederek sözlerine devam eden Adar, “ Partimiz kurulduğunda 5 milyon oy aldı. Parti kurulmamış ve 5 milyon oy almamış olsaydı bugün Türkiye’nin siyasi iklimi ne durumda olurdu az çok anlayabiliyoruz. 2018 seçimlerinde İYİ Parti’nin kurulmasıyla AK Parti tek başına iktidar olma özelliğini kaybetti. MHP ile sistem değişikliğine gidip bir ittifak yapmak zorunda kaldı. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin katılmasıyla AK Parti ve Cumhur İttifakı birçok belediyesini özellikle büyükşehir belediyelerini kaybetti. Şimdi ilk yapılacak seçimde AK Parti’yi ana muhalefet partiliğine göndereceğiz. İYİ Parti dördüncü kuruluş yıldönümünü bu kriterler doğrultusunda kutladı. Artık Türkiye’de tek başına bu ceberrut iktidarın getirmiş olduğu Cumhurbaşkanlığı sistemi sorgulanmaya başlandı. Genel Başkanımız Meral Akşener ‘Ben Başbakan olacağım.’ Diyerek sistemi Türk Halkına tartışmaya açtı. Önümüzdeki seçim sadece bir seçim olmayacak. Sistemi değiştirmeye yönelik bir seçim olacak. AK Parti iktidarı döneminde manevi değerlerimiz hep kutuplaştırıldı. Dindar olanlarla laik olanlar kutuplaştırıldı. Namaz kılanlarla kılmayanlar ayrıştırıldı. Biz Ömer’in adaletiyle Atatürk’ün hedeflerine hizmet edeceğimizi anlattık.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler