131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ADANA KURTULUŞ YARI MARATONU’NA KATILDI

8 Ocak 2019, Salı 06:12

     


Aliağa’nın tanınmış koşucularından Dursun Yılmaz, 'Atatürk´ün İzinde Kurtuluşa Koşuyoruz' sloganıyla organize edilen 9. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’na katıldı.

Adana´nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97´nci yıldönümü anısına 'Atatürk´ün İzinde Kurtuluşa Koşuyoruz' sloganıyla organize edilen 9. Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu yoğun katılımla tamamlandı. 9.su düzenlenen 21 kilometrelik Uluslararası 5 Ocak Adana Kurtuluş Yarı Maratonu´na Türkiye, Etiyopya, Kenya, Fas, Mısır, İspanya, Fransa, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden bin 33 atlet katıldı. 4 kilometrelik halk koşusunda ise yağmurlu havaya rağmen 7 bin 200 kişi ter döktü. Aliağalı Dursun Yılmaz, yarışı bitiren 2000 kişinin arasında 300. olarak koşuyu sonlandırdı. 60 – 64 yaş grubu aralığında koşanlar arasında ise 8. olan başarılı koşucu Aliağa’nın adını her maratonda duyurmaya devam ediyor.

‘Aliağa Belediyesi’nden destek bekliyorum’

Aliağa’yı böyle organizasyonlarda temsil etmekten mutlu olduğunu belirten Yılmaz, kendisini yalnız bırakmayan destekçilerine teşekkür ederek, Aliağa’nın ismini katıldığı koşularda duyurmak istediğini belirtti. Maraton sonrası Aliağa’ya dönen Yılmaz, “Maratonlarda Aliağa’yı temsil etmekten büyük onur duydum. Gençlerin de bu spora teşvik edilmesini arzu ediyorum. Yarışlara kendi imkanlarımla katılıyorum. Aliağa Belediyesi’nden daha fazla yarışa katılabilmek için destek bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler