131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

Kemerli Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

11 Eylül 2020, Cuma 16:08

     


Kemerli Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun şeklinden rahatsızlık duyan, şekil bozukluğu ya da sağlık problemi olan herkes burun estetiği yaptırabilir. Burun estetiği isteyen kişilerin şikayetleri genellikle kemerli bir burun yapılarına sahip olmalarından kaynaklanmaktadır. Yüzdeki en dikkat çeken organın burun olması, görüntü açısından kemerli buruna sahip olan kişileri rahatsız etmektedir.

Kemerli burun estetiği, öncesinde muayene gerektirir. Muayene sırasında ayrıntılı olarak bilgi edinmek için tomografi de kullanılabilir. Muayene sırasında, kemerli burun estetiği öncesinde ve sonrasında kullanılmaması gereken ilaçlar doktor tarafından bilgilendirilmelidir.

Kemerli Burun Estetiği Nasıl Olur?

Bu operasyon genellikle 2 saat ile 2 buçuk saat arasında değişmektedir. Cerrah ve hasta açısından daha rahat olması için genel anestezi altında müdahale edilmesi en sık kullanılan seçenektir.

Burundaki kemer yapısı küçük olduğunda kapalı bir ameliyat yapılabilir. Kemer yapısı burnun ucuna kadar uzanıyorsa açık teknik kullanılmaktadır. Kolumella adındaki iki burun deliğinin ortasında bulunan yapıdan atılan bir kesi ile burun derisi, kıkırdak ve kemikler ayrıştırılarak ameliyat edilir.

Kemerli yapının küçük olması durumunda burun estetiği törpüleme yöntemiyle yapılabilmektedir. Kemerli burun törpüleme ile burunda istenilen şekil oluşturulabilir. Burun törpüleme ameliyatı öncesinde yapılan planlamada törpü uygulamasının nerelerde olacağı belirlenir ve yüz profiline en uygun şekle gelmesi planlanır. Burun köprüsü, alnın açısı, burun ve kaşın arasındaki mesafe, üst dudak uzunluğu, çene ve diş yapısı, burun ve dudaklar arasındaki açı yüz profilini belirlemede etkilidir.

Kemerli Burun Estetiği Sonrası

Yapılan operasyon sonunda burun içerisine silikon tampon, dışına da termoplastik atel konulur ve tampon 2 gün sonra, atel ise 7 gün sonra alınır.

Yapılan burun estetiği sonrası bulantı hissi ve baş dönmesi yaşanması oldukça normaldir. Bu rahatsızlıklar için ilaç kullanımı da mümkündür. Yüzde şişlikler ve morluklar oluşabilir. Bu sıkıntılar da buz masajı ile ağrıların azalması ve morlukların geçmesi ile son bulacaktır. Burunda his kaybı, şişmeler ve dolgunluk gibi gözlemlenebilen sorunlar da son derece normal olup zamanla geçecektir. 

Ameliyat sonrasında oluşabilecek sorunlardan birisi iç kabuklanmadır. Bu kabuklar ile solunum yolu kapanabilir. Bunun için doktor tarafından önerilen bir yöntem kullanılmalıdır.

Burun estetiği sonrası yaşanabilecek sıkıntılar enfeksiyon, solunum rahatsızlıkları, kalıcı uyuşukluk, burun deformitesi ve istenen görüntünün elde edilememesidir. Bu gibi sonuçlarda yeniden ameliyat yapılarak sorunlar erkenden giderilebilir, ancak tekrar ağrı ve acı çekmemek için ameliyat öncesinde iyi bir araştırma yapılmalıdır.

Kemerli burun estetiği sonrasında ameliyata göre daha hızlı bir iyileşme görülür. Şişlikler ve morluklar gibi sıkıntılar görülmez. İstenilen görüntünün oluşabilmesi için birden fazla yere törpüleme işlemi yapılması gerekiyorsa, aynı operasyon içerisinde yapılabileceği için ekstra ağrı ve işlemle uğraşılmasına gerek yoktur. Bu açıdan çokça tercih edilen bir yöntemdir.

 







 
Son Eklenen Haberler