Tugay’dan DSİ’ye çağrı
29 Ekim 2025, Çarşamba 06:48| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, barajlarda yaşanan su krizi ile ilgili olarak, “Bakanlıklarımızdan beklentilerimiz var. Suyu temin etmek Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görevi. DSİ’nin bağlı olduğu bakanlıkla beraber, İzmir’e yeni su kaynakları temin etmelerini bekliyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, basın mensuplarının kent gündemine dair sorularını yanıtladı. Başkan Tugay, Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’nin kapatılması ile ilgili “Günlerdir yeni çözümler için çalışıyoruz. Bazı yerlerde sona doğru yaklaştık. Kesin bir şey söylemek istemem, çünkü İzmir’e karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmemiz lazım. Bu sadece bana ait bir sorumluluk değil. Bakanlıklara, İzmir’in milletvekillerine ait sorumluluklar da var. Herkesin İzmir için doğru ve iyi olanı yapması gerekiyor. Ben bu çerçevede hareket ediyorum. Harmandalı bir süre sonra bırakılacak” dedi.
“Devletimizin de bazı kararlar almakta gecikmemesi lazım”
İzmir’de barajlarda su oranlarının büyük ölçüde azaldığının anımsatılması üzerine Tugay, “Yer altı ve yer üstünden su aldığımız pek çok kaynak var. Bunları İzmirlinin, halkımızın sıkıntı yaşamadan kullanması için çabalıyoruz. Barajın ölü hacmindeki suyu kullanmak da akılcı bir çözüm. Henüz kış aylarının başındayız. Umuyorum yeterli yağış düşer. Bundan sonrası için hepimizin suyu özenle kullanması gerektiğini herkes hatırlasın. Bakanlıklarımızdan da beklentilerimiz var. Suyu temin etmek Devlet Su İşleri’nin (DSİ) görevi. DSİ’nin bağlı olduğu bakanlıkla beraber, İzmir’e yeni su kaynakları temin etmelerini bekliyoruz. Özellikle tarımda vahşi sulama ile yapılan sulamalar veya gerçekten bazı yanlış ürün seçimleri nedeniyle yapılan aşırı su tüketimini de durdurmalarını, daha dengeli bir su tüketimi için yardımcı olmalarını bekliyoruz. Şu anda barajların seviyesi iyi değil ama yağış bekliyoruz. Sadece yaz ayları için endişe hissediyoruz. Bunun için de her vatandaşımıza düşen sorumluluk var. Suyu dikkatli kullanmak gerekiyor. Ama devletimizin de bazı kararlar almakta gecikmemesi lazım” diye konuştu.
“Yeterli çöp toplanmıyor”
Şu anda Harmandalı ile ilgili bir sorunun olmadığını aktaran Tugay, “Çöp depolama veya çöp bertarafı ile ilgili bir sorun yok. Büyükşehir Belediyesi kendisine getirilen çöpleri doğru yerlere ulaştırıyor. Ama bazı ilçelerimizde yeterli çöp toplanmıyor. Bir iki ilçede özellikle görüyorum. Ben yardımcı olmaya çalıştım, çalışıyorum. Fiziki olarak da elimden geleni yapacağımı söylemeye gittim. Halkımızın yanlış bilgilendirilme çabası içerisinde olduğunu görüyorum. Ne olursa olsun üzerime düşeni yapacağım. Herkese de tavsiyem kendi işlerini yapsınlar. Herkes işini doğru yaparsa hiçbir sorun kalmaz” diye konuştu.
“Otopark işletmelerinden kaynaklanan ciddi bir zarar var”
Bazı otoparklarda başlatılan abone sistemine yönelik eleştirilere yanıt veren Başkan Tugay, şu ifadeleri kullandı: “Bizim otopark işletmeleri bağlantılı ciddi zararımız var. Bir taraftan vergi borcunuzu, SGK borcunuzu ödeyin diyorlar. Diğer taraftan da tasarruf için almaya çalıştığımız önlemler konusunda bize destek olmuyorlar. Otopark işletmelerinden kaynaklanan ciddi bir zarar var. Bunların hepsi personel gideri bağlantılı şeyler. Bizler otopark yerlerini orada oturan vatandaşlarımıza ve esnafa tahsis ettik. Başka insanlara tahsis etmedik. O nedenle bulabildiğimiz en iyi çözümü bulduğumuza inanıyorum. Bu şekilde belediye büyük bir zarardan kurtulmuş olacak. Bu yönü ile bakmak lazım. Bu uygulamadan memnun olan da çok insan var. İlerleyen süreçte ne yapmamız gerekiyorsa yaparız ama ne belediyeyi zarara uğratmak gerekir ne otoparkları usulsüzce değnekçi denilen yapılara teslim etmek gerekir… Bunlara karşı önlem almanın en güzel yollarından biri o bölgede oturan insanlara, esnaflara otoparkları vermektir. Biz de bunu yaptık.”
(HABER MERKEZİ)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında sahasında Esenler

İngiltere vize randevusu, telefon ya da e-posta ile değil; hesap oluşturma →

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi

Aliağaspor FK, sahasında Adanaspor’u 7-1 mağlup ederek zirve yolunda önemli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim

Şakran’da çocukların zeytin üreticiliğinin tüm aşamalarını

Aliağa Belediyesi’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatla sunma anlayışıyla

Aliağa Belediyesi, “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından “Aliağa

“Aliağa Damızlık Koyun Üretim Merkezi Projesi” kapsamında, kura ile

DEM Parti Aliağa İlçe Başkanlığı, Sayıştay’ın 2024 yılı Aliağa Belediyesi

Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kapalı manej yapımı sürüyor.

Aliağa Belediyesi tarafından projelendirilen Aliağa Gençlik Merkezi ile Aliağa

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu 4. Hafta mücadelesinde, deplasmanda

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

















