131019098
26 Nisan 2024, Cuma

TÜPRAŞ ÜRETİME ARA VERECEK

2 Mayıs 2020, Cumartesi 07:04

     


TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi, Koronavirüs salgını sürecinin akaryakıt ürünleri talebi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle 5 Mayıs’tan itibaren üretime ara verecek.

TÜPRAŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Covid-19 salgınının akaryakıt ürünleri talebi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle üretime ara verileceği duyuruldu. KAP’a yapılan açıklamada faaliyetlerin durdurulmasının geçerlik tarihi 5 Mayıs 2020 olarak belirtildi. Üretime ara verme nedeniyle iş akdi feshi yapılmayacağı belirtilirken yeniden üretime başlama tarihinin 1 Temmuz 2020 olarak öngörüldüğü bildirildi.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nden işçilere yapılan açıklamada ise, “20 Nisan 2020 tarihinde yaptığımız özel durum açıklaması ile tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgınının akaryakıt ürün talebi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler doğrultusunda 2020 yılı için üretim miktarı beklentimizi aşağı yönlü revize ettiğimizi kamuya duyurmuştuk. Bu çerçevede, iç ve dış piyasalarda devam eden genel ticari faaliyetlerin aksaması ve buna bağlı talepte meydana gelen azalış nedeniyle, İzmir Rafinerisinde üretimimiz geçici süreliğine kademeli olarak durdurulacaktır. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır.” İfadelerine yer verildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler