131019098
29 Mart 2024, Cuma

VATANDAŞ MEMNUN, MİNİBÜSÇÜ DERTLİ

4 Mayıs 2015, Pazartesi 09:21

     


ESHOT Genel Müdürlüğü 1 Mayıs’tan itibaren 9 ilçeye daha otobüs seferleri başlattı. Bergama, Dikili ve Kınık’a da başlatılan seferler vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken minibüsçüler ise durumdan şikayetçi.

30 Mart 2014 sonrasında hizmet sınırlarına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu bölgelerden gelen toplu ulaşım taleplerine karşılık veriyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, 1 Mayıs’tan itibaren 9 ilçede daha otobüs seferlerini başlattı. ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin batı bölümünde yer alan Karaburun ve Çeşme, kuzeyindeki Bergama, Dikili ve Kınık ile güneydeki ilçeler Ödemiş, Beydağ, Kiraz ve Tire’ye 1 Mayıs’tan itibaren otobüs seferlerine başladı. Yolcu yoğunluğunun fazla olduğu Çeşme, Bergama, Ödemiş ve Tire’de seferler tüm güne yayılırken Beydağ, Kiraz, Kınık, Dikili ve Karaburun’daki seferler sabah saatlerinde ve öğleden sonra karşılıklı olarak gerçekleştiriliyor. Hareket saatleri www.eshot.gov.tr adresinde yayınlanmaya başladı.

“ESHOT’LA ULAŞIM DAHA EKONOMİK”

ESHOT’un otobüs seferlerinin başlamasıyla birlikte Aliağa Metro İstasyonu’ndan Bergama, Dikili ve Kınık’a daha ekonomik koşullarda ulaşım imkanına kavuşan vatandaşlar durumdan son derece memnun. ESHOT’un bu hizmetinin memnuniyet verici olduğunu dile getiren vatandaşlar ekonomik koşullarda ulaşım imkanına sahip olmanın aile bütçelerine de katkı sağladığını ifade ederek sefer saatlerinin biraz daha sıklaştırılması talebinde bulundu.

“BÖYLE GİDERSE KONTAK KAPATIRIZ”

Aliağa Metro İstasyonu’ndan Bergama, Dikili, Kınık ve Çandarlı’ya ulaşım hizmeti veren minibüsçüler ise durumdan memnun değil. ESHOT’un bu bölgede otobüs seferleri başlatmasının kendileri için iyi olmadığını söyleyen minibüsçüler müşterilerinin giderek azaldığını ve maddi sıkıntı içerisinde olduklarını belirttiler. Vatandaşların ESHOT’tan yararlanmasına karşı olmadıklarını ancak buna bir düzenleme getirilmesi gerektiğini söyleyen minibüsçüler, sıkıntılarını Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ilettiklerini ve çözüm arayışı içinde olduklarını ifade ettiler. Minibüsçüler eğer bu sıkıntıya bir çözüm bulunmazsa kontak kapatma kararı alacaklarını da sözlerine eklediler. (Volkan Gündüz)







 
Son Eklenen Haberler