Tugay: “Tarih yazacağız”
9 Aralık 2024, Pazartesi 07:11| Tweet |
Hizmet etme inancı ve kararlılığıyla göreve geldiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sakın ola hiç kimse başını öne eğmesin. Elimizdeki bütün kaynakları insanlarımızın ihtiyaçlarına, hizmetlerine kullanacağız. Tarih yazacağız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşıt köprüsü, yaya köprüsü ve menfez yatırımları sürüyor. Bayraklı’nın Yamanlar Mahallesi’nde dere üzerindeki eski yaya köprüsü kaldırılarak yerine taşıt köprüsü yapıldı. Akın Kıvanç Sokak ile 7312 numaralı sokağı birbirine bağlayan taşıt köprüsü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, Bayındır Belediye Başkanı Davut Sakarsu, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete alındı. İzmir’i planlı ve dirençli bir şehir haline getirmek istediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, “Arkadaşlarımızın burada çok büyük emeği var. 45 gün gibi bir süre içinde ihtiyaç olduğu anlaşılan köprüyü yaptılar. Ben İzmir ve İzmirliler ile belediye başkanlarımızla, mesai arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Herkesin İzmir’de yaşamak istediği kıymetli bir şehirdeyiz” dedi.
“Hiçbir ilçede hizmette geri kalmayı kabul etmiyoruz”
Tüm ilçelerin ihtiyaçları için seferber olduklarını aktaran Başkan Tugay, “Bayraklı ilçemiz de bunlardan biri. İrfan Başkan’ımla beraber bu yola baş koyduk. Bütün sorunları en iyi şekilde çözeceğiz. Hiçbir ilçede hizmette geri kalmayı kabul etmiyoruz. İZSU’daki arkadaşlarımızla Körfez’de dip tarama çalışmasını başlattık. Bir taraftan arıtmayla ilgili çalışmamız son hızla devam ediyor. Çok yakında 4. Faz hizmete alınacak. Yağmursuyu ayrıştırmalarımızı Bayraklı merkez dahil her yerde yapmak üzere planımızı yaptık. Altyapı ve kentsel dönüşümle ilgili ihtiyaçlarımız çalışılarak çözülecek” ifadelerini kullandı.
“Tarih yazacağız”
Başkan Tugay ayrıca, “Bizler bu memleketin yetiştirdiği evlatlarız, bu memlekete saygı ve sevgiyle bağlı insanlarız. Kim olursa olsun herkese sevgi ve saygıyla bağlıyız. Hizmet etme inancı ve kararlılığıyla bu göreve geldik. Çünkü uzun zamandır bu milleti birbirinden ayıran, kutuplaştıran, birbirine düşman etmeye çalışan bir siyasete maruz kalıyoruz. Bu; böl, parçala, yönet anlayışıdır. Hayır. Biz bu milletin hiçbir anlamda ayrışmasını, başkalaştırılmasını, dışlanmasını kabul etmiyoruz. Her bir vatandaşımız bizim için kıymetlidir. Bizden hizmet istesinler. Biz onları sıraya sokalım, gücümüzün yettiğince hızlı yapalım. Söz verdim; hatta yemin ettim; bu belediyenin her bir kuruşu çok dikkatli kullanılacak. Hiçbir zaman israf içinde olmayacağız. Elimizdeki bütün kaynakları insanlarımızın ihtiyaçlarına, hizmetlerine kullanacağız. Bir tarih yazacağız. İzmir’de 25 bin sosyal konut yapacağız. İnsanlarımızı çok uygun fiyatlarla konut sahibi yapacağız. Tanzim satış marketlerimizi yeniden açacağız. Sakın ola hiç kimse başını öne eğmesin. Dimdik durun. Milletimizin dik durmasına evlatlarımızın ihtiyaçları var. Gençlerimiz de başka bir ülke için değil Türkiye için çalışmayı istesin. Bu güzel köprü hayırlı olsun. Nice açılışlarda hep birlikte olalım” dedi.
Dayanışma teşekkürü
İlçesinde yürütülen hizmetler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Büyükşehir Belediyesi, göreve geldiğimizden bu yana temel hizmetlerimizin yanında geleceğimizi de etkileyecek onlarca plan ve projenin içinde oldu. Büyükşehir Belediye’miz ile birlikte bayraklımızın uzun yıllardır beklediği hizmetleri yerine getireceğiz. Başkanımız Cemil Tugay’ın gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum. Daha güzel açılışlarda da bir araya gelmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.
(DERYA SÜNER)

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri















