27 Kasım 2025, Perşembe

Adalet Bakanına adliye teşekkürü

27 Kasım 2025, Perşembe 06:35

     


MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının inşaatının hızla ilerlemesinden dolayı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a teşekkür ederek, adalet hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemini vurguladı.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Adalet Bakanlığı Bütçesi üzerinde konuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı toplantıda, Adalet Bakanlığı Bütçesinin görüşüldüğü komisyonda konuşan Osmanağaoğlu, adaletin hava, su, yemek gibi temel bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Osmanağaoğlu, “Birçok adalet tanımı olsa da ‘herkese hak ettiğini vermek’ tanımı ‘hak, hukuk, eşitlik, güvende hissetme, fayda’ kavramlarıyla örtüşen bir tanım olması hasebiyle düşüncelerimize tercüman olan bir tanımdır. Çağın gereği; adalet arayışının belirli bir hukuk temelinde gerçekleşmesi, herkesin hakkını arayabileceği bir adalet sisteminin temin edilmesi ise sanıyorum en büyük sorumluluklarımız arasındadır. Bu sebeple adalet arayışının merkezi haline gelen adliyelerimizin şartlarının iyileştirilmesi, adalet ordumuzun ihtiyaçlarının layıkıyla karşılanması, bunlara yönelik atılan adımlar kıymetlidir” dedi.

“Bakanlığımıza büyük görevler düşüyor”

“Her geçen gün yeni ihtiyaçların ortaya çıktığı, özellikle ceza adaleti alanında yeni mevzuat ihtiyaçlarının kendini gösterdiği, bilişim suçlarının çeşitlendiği, teknolojinin etki alanının genişlemesiyle farklı suç tiplerinin arttığı, ticaretin çeşitlenmesiyle özel hukuk alanında da yeni ihtiyaçlarının zuhur ettiği bir ahvalde, Bakanlığımıza büyük görevler düştüğü de inkar edilemeyecektir” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu, Aliağa’da temeli atılan Yeni Adliye Binası inşaatının hızla ilerlemesinden ve geçtiğimiz günlerde hizmete giren Kemalpaşa Adalet Sarayı’ndan dolayı da Bakan Tunç’a teşekkür etti.

Lojman için de teşekkür etti

Konuşmasında; “Aliağa Adalet Sarayı’nın yapım sürecinin hızla devam etmesinden duyduğumuz memnuniyeti Aliağalı hemşehrilerimiz adına ifade etmek isterim. İnşallah öngörülenden de erken tamamlanacağı düşünülen adliye binamızın Aliağalı hemşerilerimizin hizmetine girmesine de hep birlikte şahitlik edeceğiz. Aynı şekilde yine adalet personelimizin lojman ihtiyacının giderilmesinden dolayı da teşekkür ediyorum. Kemalpaşa’da açılışı gerçekleştirilen yeni adliye binasının tamamlanarak hizmete girmesine vesile olan herkese ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Kemalpaşa ilçemize kazandırılan bu güzel hizmet binasının tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu: “Sürekli geliştiğini gördüğümüz hukuk sisteminin dayandığı temel değer her şeyden önce adalet, her şeyden önce insandır. Dolayısıyla Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın temel direklerinden birisinin, hatta en önemlisinin adalet olduğu da muhakkaktır.” Dedi.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler