21 Eylül 2024, Cumartesi

ERTÜRK, "BİZİ DİN DÜŞMANI GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

11 Haziran 2016, Cumartesi 06:28

     


Geçtiğimiz günlerde ilk ve ortaokulun yanı sıra eczanenin bulunmadığı mahallede, ikinci cami yapılmasına tepki gösteren eylemciler, konuyla ilgili 'Camiye de karşılar ezan sesine de' başlığıyla haber yapan yerel bir gazete hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yalı Mahallesi sakinleri 23 Mayıs’ta yaptıkları eylemde, mahallede ihtiyacı karşılayacak kapasitede yeterli bir cami varken, ikinci cami veya başka herhangi bir yapının yapılmasına tepki göstermişti. Yerel bir gazete, yapılan eyleme destek veren isimleri 'Camiye karşı çıktılar' alt başlığıyla habere taşıdı. Haberde isimleri geçen Yalı Mahallesi Muhtarı Hürriyet Gülcan, Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ve Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk yapılan haberle kendilerinin hedef haline getirildiğini ifade ederek gazeteden şikayetçi oldu.

"HEDEF HALİNE GETİRİLDİK"

Suç duyurusuna ilişkin dilekçeyi savcılığa teslim etmek üzere adliye önünde buluşan grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, "Yalı Mahallesi sakinleri olarak yaptığımız açıklamada mahallemizde 500 kişilik bir cami olduğunu, var olan camiye rağmen onun hemen 500 metre uzaklığında yapılması düşünülen yeni cami yerine mahallemizde olmayan bir ilkokulun yapılması gerektiğini ki bunun altını da özellikle çizdik. Bir ‘besleme’ medya, yalan ve yanlış haberleriyle bizi hedef haline getirdi" dedi.

GAZETE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahallemizde yaklaşık 250 kişilik bir öğrenci gurubu var. Mecburen mahalle dışında okullara gitmek zorunda kalan bu öğrenciler, yolda yaşayabilecekleri tehlikelerle, aileleri ise belirli bir maddi yükle karşı karşıya kalıyor. Bu sebeple mahallede camiden önce bir ilkokul, hatta bir pazar yeri ve eczane sıkıntısı yaşandığını dile getirdik. Taleplerimizi haberde çarpıtarak, içinden cımbızla çekilen ifadelere bağlamından uzak bir şekilde kullanarak bizleri din düşmanı, cami düşmanı gibi göstermeye çalışıyorlar. Buna karşıyız. Biz dinimize de, camilerimize de saygılıyız. ‘Cami istemiyorlar’ diye başlık atıp bizi o haberde isimlerimizle hedef gösteren gazete hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler