131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

SURİYELİ ÇOCUKLAR İÇİN OKUL MU YAPILIYOR?

11 Ağustos 2021, Çarşamba 06:51

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Yeni Mahalle’de bulunan arazisine Türk ve Suriyeli çocukların yararlanacağı bir ilkokul yapılacağı iddia edildi. Okul yapılması planlanan arazinin etrafı çitlerle çevrilerek üzerinde proje hakkında bilgilerin yer aldığı Türkçe ve Arapça yazılı afişler asıldı.

Yeni Mahalle’de, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olduğu öğrenilen, Aliağa Devlet Hastanesi Açık Otoparkı’nın yanında bulunan arazide okul inşaatı için çalışmalara başlandı. Edinilen bilgiye göre arazinin etrafı yaklaşık 1 hafta önce çitlerle çevrildi. Geçtiğimiz günlerde de üzerinde okul projesi ile ilgili kısa bilgilerle görsellerin bulunduğu Türkçe ve Arapça yazılı afişler çitlerin üzerine yapıştırıldı. "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim III Projesi" kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonuyla yapılacak 32 derslikli okulda Türk ve Suriyeli çocukların birlikte eğitim alacağı iddia edildi.

Akyüz, iddiaları yalanladı

İddialar üzerine bilgisine başvurduğumuz Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, okulda Türk ve Suriyeli çocukların birlikte eğitim alacağı iddialarını yalanladı. Akyüz, Aliağa Ekspres’e yaptığı açıklamada, “Bu araziye 32 derslikli bir ilkokul inşa edilecek. Suriyeli çocukların da eğitim alacağı iddiası doğru değil. Böyle bir şey varsa da benim bilgim yok. Çünkü ihale merkezden yapılıyor. Biz okul inşaatı için yer tesliminde oradaydık. Bize verilen bilgi buraya 32 derslikli bir ilkokul yapılacağı yönünde. Okul, Avrupa Birliği fonundan yapılıyor. Ancak projenin Türk ve Suriyeli öğrencilere yönelik olduğu konusunda bir detay yok. Zaten Aliağa’da Suriyeli öğrenci yoğunluğu da yok.” İfadelerini kullandı.

“gelecekicinegitim.meb.gov.tr” adresindeki bilgiler iddiaları doğruluyor

Ancak, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, iddiaların doğru olmadığı yönünde açıklamada bulunsa da inşaat alanındaki afişlerde de açıkça yazılan “gelecekicinegitim.meb.gov.tr” adresinde yer alan bilgiler, okulda Türk ve Suriyeli çocukların eğitim alacağı iddialarını doğruluyor. gelecekicinegitim.meb.gov.tr adresinde, ülke genelinde bu kapsamda hayata geçirilecek projeler hakkında yapılan açıklamada, “Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi ve Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II Projeleri, uygulama illerinde eğitim yapıları inşa ederek, geçici koruma altındaki Suriyelilerin ve Türk vatandaşlarının eğitime erişiminin arttırılmasını amaçlamaktadır. Projeler kapsamında inşa edilecek 220 okul ile yaklaşık 159.600 öğrencimize eğitim öğretim imkanı sunulacak olup projelerin toplam bütçesi 475 Milyon Euro’dur.” ifadelerine yer verildi. Sitede ayrıca, bu proje kapsamında İzmir’de 19 okul inşa edileceği, toplam derslik sayısının 504, toplam öğrenci kapasitesinin 15 bin 120, okulların yapılacağı ilçelerin ise Aliağa, Bayraklı, Karşıyaka, Torbalı, Karabağlar, Konak, Çiğli, Bornova ve Buca olduğu detayı da yer alıyor.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler