131019098
19 Mart 2024, Salı

19 MAYIS COŞKUSU ALİAĞA’YI SARDI

20 Mayıs 2022, Cuma 07:05

     


Aliağa Kaymakamlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bir dizi etkinlik düzenleyerek bayram coşkusunu ilçede yaşattı.

Aliağa Kaymakamlığı’nın Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı Aliağalılara coşkulu dakikalar yaşattı. Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Numan Haktan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanı Yarbay Nevzat Ak, Aliağa Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr.Erdoğan Akyüz, Aliağa Gençlik ve Spor Müdürü Özlem Günay Karataş, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Geçmişine sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler”

Program kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunma töreninde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kutlama etkinlikleri devam etti. Buradaki etkinlik de saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ilk olarak Aliağa Gençlik ve Spor Müdürü Özlem Günay Karataş konuşmasına başladı. Karataş, “Sevgili gençler, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü bir hale getireceksiniz. Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişip Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. İlerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

“19 Mayıs şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri”

Özlem Günay Karataş’ın ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Karaman konuşmasında, “Bugün 19 Mayıs. Bir milletin en görkemli yürüyüşünün başlangıç günü. Onun için milletimizin güven, sevinç ve hareket gününde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla gururla kutluyoruz. 19 Mayıs şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan ateşlediği bu Anadolu ateşini, safha safha bütün ülkeye yaydığı günü Atamız gençlere armağan etmiş. Bu gençlere duyulan güvenin çok önemli bir simgesidir. Bunun için Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs, laik, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki ilk adımında başlangıcıdır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ardından Aliağa Gençlik Merkezi Sporcularının gösterileri sergilendi. Daha sonra Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Step ve Aerobik’ grubu gösterilerini sergiledi. Sonrasında Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müzik grubu gösterisini gerçekleştirdi. Ardından Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tiyatro grubu ‘Kurtuluş Savaşında Anadolu Kadınları’ konulu tiyatro gösterisini sahneledi. Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler