Kaan Efe için zaman tükeniyor
23 Kasım 2022, Çarşamba 06:19Tweet |
SMA Tip 1 hastası olan 18 aylık Kaan Efe için zaman tükeniyor. Gerekli tedavi parasının yüzde 65'ini toplayabilen aile, “Evladımızın nefes alması her geçen gün zorlaşıyor. Tedavi parasını bir an önce toplayabilmek için hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
Adına konserler ve maçlar düzenlenen, her yaştan öğrencinin okullarında bağış topladığı SMA Tip 1 hastası 18 aylık Kaan Efe için zaman daralıyor. İhtiyacı olan 2 milyon doların yüzde 65'ini toplayan aile, çocuklarının nefes almaya zorlanmadan önce iğneyi olması gerektiğini söyleyerek vatandaşlardan yardım istedi. Kaan Efe için birçok konser ve yardım etkinliği yapılmasına karşın gerekli paranın yüzde 65'inin toplanabildiğine dikkat çeken Mehtap ve Barış Şanal çifti, çözümün ise yurt dışındaki gen tedavisi olduğunu vurguladı. Bebeklerinin gözleri önünde, günden güne eridiğini söyleyen aile ellerinden hiçbir şey gelmemesinin ise kendilerine ıstırap verdiğini açıkladı.
NEFESİ AZALIYOR
Şubat ayında valilik izinlerinin sona ereceğini kaydeden baba Barış Şanal, “Ama daha da önemlisi tedavi için iğneyi 2 yaşına kadar olması şart. Geriye sadece 6 ayımız kaldı. Fakat biz yılbaşına bile kalmasını istemiyoruz. Çünkü Kaan Efe'nin nefes alması her geçen daha da zorlaşıyor. Bu hastalık ciğerleri oldukça fazla etkilediğinden böyle devam ederse yılbaşında nefes almakta zorlanacak ve trake açılıp (boğazından delik açılıp) öyle nefes alması gerekebilecek. Biz bu aşamaya gelmeden yardımseverlerin desteğiyle bu parayı toplamak istiyoruz” diye konuştu. Halen 12 milyon TL'ye ihtiyaçları bulunduğunun altın çizen baba Şanal, “Evladımız için bu tür kampanyalara destek veren 'Elim Sende' ve '1 euro 1 insan' platformlarının da yardımını isteyeceğiz. Onların sayesinde inanıyoruz ki minik Efe'miz biran önce sağlığına kavuşacak. Bağışta bulunmak isteyenler telefonları aracılığıyla KAAN EFE yazıp 6201'e de mesaj gönderebilir” ifadelerini kullandı.
BURNUNDAN BESLENİYOR
SMA Tip 1 en hızlı kas kaybına neden olan hastalık türü. Bu tiplerde bebekler sadece 6'ncı ayına kadar gelişiyor daha sonra gerileme başlıyor. Kaan Efe, 18 aylık olmasına rağmen başını tutamıyor, oturamıyor, yutma zorluğu sebebiyle kilosu düştü ve vücut direnci zayıfladı bu sebeple NG (burundan) beslenmeye başlandı. Yaşaması ve tıkanıp solunumu durmaması için evde sürekli cihazlar kullanıyor. Ağzındaki fazla tükürüğü bile yutamayan Kaan Efe'ye bu sebeple sürekli anne ve babası nöbetleşerek Kaan Efe’yi kontrol ediyor. Hastalığın tedavisi ise ABD ve Dubai'de yaklaşık 2 milyon TL'ye yapılıyor.
(HABER MERKEZİ)

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında