131019098
23 Nisan 2024, Salı

97. YIL COŞKUSU

30 Ekim 2020, Cuma 07:14

     


Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yılı coşkusu doyasıya yaşandı.

Aliağa’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle Cumhuriyet Bayramı’nın 97. Yılı kutlandı. Kutlamalar Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Kaymakamlık makamında Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Murat Günlü, Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman’dan oluşan ilçe protokolü bayram tebriklerini kabul etti. Tebrik kabulü esnasında maske ve mesafe kurallarına uyuldu. Kaymakamlık makamındaki bayramlaşma törenine siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri, daire ve kurum müdürleri katıldı.

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir”

Kaymakamlık makamındaki bayramlaşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına geçen protokol üyeleri tören alnındaki vatandaşlarla bayramlaştı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Kaymakam Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Vekili Murat Günlü, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum ve daire amirleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“97. Yıl coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz”

Saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören Cumhuriyet konulu şiir okunmasıyla devam etti. Ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman bir konuşma gerçekleştirdi. Karaman konuşmasında, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milletinin Karakterine ve Geleneklerine En Uygun İdare’ olarak ifade ettiği geleceğimizin teminatı, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bilindiği üzere; Cumhuriyetimiz; 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 97 yıl önce bugün; ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir idare usulü, halkın mukadderatını geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir.’ ifadeleriyle ilan edilmiştir. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Asla unutmayacağız”

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatması yaparak devam eden Ömer Karaman, “Elbette ki ulaşmamız gereken daha nice hedef, yapmamız gereken daha nice büyük işler vardır. Sahip olduğumuz misyon ve üzerinde yaşadığımız coğrafyanın politik ve stratejik önemi, karşımıza sürekli iç ve dış düşmanları çıkarmıştır, çıkarmaya da devam edecektir. Her ağacın kurdunun özünden olduğu gerçeğini iyi bilenler, bizi bize düşürmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. Lakin attığı adımlardan ve mücadelesinden geri durmak, bu asil milletin bir vasfı değildir. Kirli oyunları boşa çıkaran feraset ve cesarete sahip bu millet, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, düşmanın hain girişimlerini daima bertaraf etmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da hainlerin üzerimizdeki planları bozulmaya mahkûmdur. Nitekim son olarak birçok dış düşmanın desteği ile 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi, asil milletimizin devletine ve iradesine sahip çıkma kararlılığı sonucu geri püskürtülmüş ve bütün dünyaya çok önemli bir mesaj verilmiştir. Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, gelişmiş ekonomimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyen karanlık güçleri ve vatan hainlerini ise korku ve telaşa düşürmektedir. Bu inançla, büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.” şeklinde konuştu. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından Engelsiz Mehteran Takımı gösterisini gerçekleştirdi. Mehteran gösterisinin ardından Aliağa Belediye Bandosu gösterisi yaptı. Bandonun gösterisinin ardından tören son buldu. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, programı hazırlayan ekibe teşekkürlerini iletti. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri akşam da devam etti. Akşam saatlerinde Aliağa Pedalhane Bisiklet Grubu ile Aliağa Motosiklet Kulübü'nün "Cumhuriyet İçin Sürüyoruz" etkinliği gerçekleştirildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler