YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
19 Mayıs 2022, Perşembe 06:03Tweet |
İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin 2019 yılında çocuklarda deniz sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışması, normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte yeniden yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.
İMEAK DTO Aliağa Şubesi; şiir, resim ve kompozisyon yarışması düzenledi. Çocuklarda deniz sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin yanı sıra tüm katılımcılara sertifika verildi. Resim, şiir ve kompozisyon olarak üç ana dalda düzenlenen yarışmada, ilkokul öğrencileri ‘Deniz ve yaşam’ konulu resimler, ortaokul öğrencileri de aynı konu içerikli şiirlerle yarışmaya katılırken, liseler ise ‘Ben deniz olsam’ konu başlıklı kompozisyonlarla yarışmaya katıldı. 188 resim, 78 şiir ve 9 kompozisyon ile toplam 275 öğrenci yarışmada yer aldı. Yarışmanın değerlendirme jürisi, geçtiğimiz günlerde toplanarak 3 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren isimleri belirledi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Tüpraş İzmir Rafinerisi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle verildi.
Törene İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek’in yanı sıra; Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Aliağa Belediyesi Personel Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Yücel Aydoğan, Aliağa Liman Başkan Yardımcısı Günhur Şanlı, Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, odanın meclis ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğrenciler ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek törenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Adem Şimşek, “Sosyal ve kültürel çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz”
İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 2019 yılında İMEAK DTO Aliağa Şubesi olarak ilkini gerçekleştirdikleri resim, şiir ve kompozisyon yarışmasını normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte yeniden düzenlediklerini söyleyen Başkan Şimşek, “Normalleşme sürecinde yeni adımların atılmasıyla birlikte İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi olarak sosyal ve kültürel çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yaklaşık 2 yıl kadar ara vermiş olduğumuz resim, şiir ve kompozisyon yarışmamızla çocuklarımıza deniz sevgisi aşılamak ve onlara denizlerimiz hakkında bilgilendirmek istedik. Bugün bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yarışmamıza yoğun ilgi gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi. Şimşek’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ise böylesine anlamlı bir yarışma düzenleyen İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetimine teşekkürlerini iletti. Akyüz, yarışmada dereceye giren öğrencileri de tebrik ederek başarılar diledi.
Dereceye gören öğrencilere ödülleri verildi
Yapılan açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Şiir dalında 3.’lük ödülü Aliağa TED Koleji 8.sınıf öğrencisi Irmak Yıldırım’a, kompozisyon dalında 3.’lük ödülü Mustafa Güngör Çolakoğlu Lisesi 10.sınıf öğrencisi Şiir Hülaki’ye, Resim dalında 3.’lük ödülü ise Aliağa Sınav Koleji 4. Sınıf öğrencisi Melin Deniz Kunucu’yu verildi. Öğrencilere ödülleri Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve İMEAK DTO Aliağa Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım tarafından verildi.
Şiir dalında 2.’lik ödülü Fen Bilimleri Okulu 5. Sınıf öğrencisi EfserAbalı’ya, kompozisyon dalında 2.’lik ödülü Özel Eğitim Öğrencisi Esmanur Doğan’a, Resim dalında 2.’lik ödülü Petkim İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Simay Gündüz’e verildi. Öğrencilere ödülleri Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz ile Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Yücel Aydoğan tarafından verildi.
Şiir dalında 1.’lik ödülü Petrokimya İlkokulu 7.Sınıf Öğrencisi Yağmur Düzağaç’a, kompozisyon dalında 1.’lik ödülü Anadolu Mesleki ve Ticaret Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hasan Fatih Erdoğdu’ya, resim dalında 1.’lik ödülü Aliağa Sınav Koleji 4.sınıf öğrencisi Duru Aktaş’a, verilirken, öğrencilere ödülleri İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek tarafından takdim edildi. Yarışmalarda mansiyon ve jüri özel ödülüne layık görülen öğrencilere ise ödülleri ilçe protokolü tarafından takdim edildi. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.
(SERKAN SELİNGİL)

Yüksek dönüşüm oranları, gelir artışını doğrudan etkilediğinden

İzmir Büyükşehir Belediyesi Süt Kuzusu projesini büyütüyor.

Aliağa’nın Aşağı Şehitkemal Mahallesi’nde hafta sonu köy hayrı düzenlendi. Aliağa'nın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç

Türkiye Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu’nun 10-12 Haziran 2022

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Güneş Ataş, CHP Genel Başkanı Kemal

Aliağa Ziraat Odası Başkanı Mesut Gün, Aliağalı çiftçileri Çiftçi

Ödüllü Tiyatro Yönetmeni ve Yazar Demet Bozkurt ile kadın bir

Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği, Critical Mass (trafikte

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir’de yakın zamanda yaşanan

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Eski Garaj Mevkii’nde yapılması planlanan,

İlkbahar mevsimini yağmura hasret geçiren Ege Bölgesi'nde, verilerin

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak İzmir

Aliağa Belediyesi ve SOCAR iş birliğinde, Aliağalılara sanatla iç içe

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, ABD'li pivot Jeremy

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar,

Aliağa’nın Çıtak Mahallesi’nde Kardemir Demir Çelik Fabrikası

Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban satın alabilmesi

FETÖ'nün TSK yapılanmasındaki mahrem imamlarına yönelik İzmir merkezli

İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre projelerine bir yenisini daha ekledi.

İzmir'in 10 ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 3 bin 178 kök

Aliağa ve Foça ilçesi açıklarında geri itilen 124 düzensiz

Matbaacılar İzmir’de buluşacak. 81 ilden matbaacıların ve sektör temsilcilerinin

Gazetenizin 8 Haziran 2022, Çarşamba tarihli internet ortamındaki haberinde

Suni deri satış firması arıyorsanız hoş geldiniz. Piyasada sentetik deri olarak da

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın İzmir 2 No.lu Şubesi, son dönemde

SOCAR Terminal’de dün sabah saatlerinde meydana gelen iş kazasında Mekanik

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı,

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Oda üyelerinin gerçekleştirecekleri işlemler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Aliağa’da 24 derslikli

Tüpraş çeşitliliği, eşitliği ve kapsayıcılığı destekleyen iş ortamı hedefiyle

Uğur Bağcı Hair Palaces Aliağa’da hizmet vermeye başladı. Uğur Bağcı Hair

Dünya fuarcılığında söz sahibi olma yolunda ilerleyen İzmir Büyükşehir