131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN, “OĞUZHAN ARKADAŞIMIZIN YANINDAYIZ”

14 Nisan 2022, Perşembe 07:31

     


CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Aliağa Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda yaşanan gerginliği değerlendirilen Özlem Şan Oğuzhan, “Oğuzhan arkadaşımızın ve diğer arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız” mesajını verdi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetimi, Nisan ayı Aliağa Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı’nda yaşanan gergin anları ve toplantıda görüşülen maddeleri değerlendirmek adına ilçede faaliyet gösteren basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen yemeğe CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın yanı sıra CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri Hakan Turan, Oğuzhan Özşahin, Berkay Aktaş, Mehmet Çelik, Musa Özcan, Yasin Cıvlan, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Orhan, ilçe yönetimi ve basın mensupları katılım gösterdi. Birlikte yapılan iftarın ardından ilk olarak CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan konuşma yaptı.

“Alaycı tarzdaki üslubu siyasete yakıştırmıyoruz”

Başkan Özlem Şan Oğuzhan açıklamasında, “Ramazan hoşgörü ayıdır. Yaklaşan bir bayram var. İnsanların karşı tarafla daha iyi empati yapabildiği, manevi duyguların çok yoğun yaşandığı bir aydır Ramazan ayı. Ancak maalesef ki biz bu ayda geçtiğimiz mecliste tatsız bir olay yaşadık. Bu meclis toplantısında yaşanan olay Aliağa adına üzüntü verici bir olaydır. Bu olayın özellikle bu ayda yaşanması bizleri daha da üzdü. Aliağa küçük yer, bizler birbirimizi tanıyoruz. Hepimizin birbiriyle geçmişi var. Siyasi rant elde etmek için ya da bir adım öne geçmek için yüz yüze bakan insanların bu tarz konuşmalarını biz hiç hoş karşılamadık. Orada grubumuza yönelik, diğer ittifak ortağımıza yönelik ‘vizyonsuz’ gibi söylemler siyasete yakışmadı. Siyaseten rakip olabiliriz. Ama hepimiz aynı ilçede yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Bu tarz sözleri hoş karşılamadığımızı bir kez daha yineliyorum. Oğuzhan arkadaşımızın ve diğer arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Özellikle de ‘dışarı da görüşelim’ lafı ‘dışarıda sohbet edelim’ havasında olsa dahi doğru bir şey değil. Bu söylemi doğru bulmuyoruz. Bu davranışı kabullenmiyoruz. Özellikle de belirli konumdaki insanların ağzına yakışmadığını buradan tekrarlıyoruz. Biz Aliağa’nın yararına olan her proje için belediyenin yanında olduk, olmaya da devam ederiz. O mecliste Aliağaların oylarını alarak seçilen arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımız aldıkları her oyun sorumluluğunu taşıyorlar. Bu arkadaşlarımıza yönelik alaycı tarzdaki üslubu siyasete yakıştırmıyoruz. Aliağa’da derhal bu tip siyasetten uzak durulması gerektiği yönünde de çağrı yapıyoruz. Mecliste nedense buna çok rastlar olduk. Genel olarak iktidar Cumhuriyet Halk Partisi’nin neyiyle alay ettiyse onu yaşıyor. ‘Camileri kapattılar’ dediler, Allah bir pandemi verdi, keşke yaşanmasaydı. Ama camiler AKP döneminde kapandı. ‘CHP döneminde kuyruklar vardı’ dediler. İkinci dünya savaşı döneminde söz konusu kısıtlamalar vardı, ama günümüz dünyasında insanlar yağ, ekmek ve sebze kuyruklarında bekliyor. Hiçbir zaman büyük konuşmayacaksınız. Alay ettiğiniz her şeyi Allah size yaşatıyor.” Dedi.

Oğuzhan Özşahin, “Bizi yıldıramazlar, korkutamazlar”

Özlem Şan Oğuzhan’ın ardından CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin konuşmasına başladı. Özşahin, “Aliağa Belediyesi’nin 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü bir meclisti. Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili eleştirilerimizde bulunmuştuk. Sözcümüz Hakan arkadaşımız da yerinde ve durumu özetleyen bir açıklama yaptı. MHP’li Hakan Bey’in böyle zaman zaman yoksunluk içerisine girip söz aldığı oluyor. O gün de bambaşka konulara girdi. Ben partimin grup başkan vekili olarak kişisel durumumuza yaptığı hakarete karşı bir cevap verdim. Ama biraz da toplum da yanlış anlaşıldı herhalde. Biz de Hakan Bey’i yanlış anladık gibime geliyor. Hakan Bey’in mecliste bacak bacak üstüne attığını söylediği kişinin kendi grup sözcüsü olduğunu ben kayıtları izleyince anladım. Bir de ‘belediye araçlarını ve şoför kullanmıyorum’ diyerek diğer başkan yardımcılarını falan söyledi. Zannediyorum beyefendi orada kendi grubuyla ilgili şikayetlerini dile getirmek istemiş. Başkan zaten toplantıyı terk etti. Benim sonradan yaptığım analize göre kendi aralarındaki bir iç çekişmeydi. Bizden yola çıktı. Bize yaptığı hakarete karşı biz gereken ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir üslupla cevap verdik. ‘Dışarı çıkmak, içeri girmek’ bunlar canlı yayınlanan bir meclis için hiç hoş şeyler değil. Biz bunların şehirde hiç olmamasını savunurken gün geçtikçe yukarıdan aşağıya doğru inen şiddet eğilimli bir yapının herkesin gözleri önüne çıkması aslında bir nevi de insanların da artık bunu görmesi açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Bizim hiç kimseden bir korkumuz yok. Biz kanunlara nizamlara bağlı olarak, halkımızdan aldığımız gücümüzle mecliste Aliağamızı savunmaya çalışıyoruz. Bunu da yaptığımıza inanıyoruz elimizden geldiğince. Bizi yıldıramazlar, korkutamazlar.” İfadelerini kullandı.

Hakan Turan, “Balık baştan kokar”

CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Özşahin’in ardından CHP’li Aliağa Belediye Meclis Üyesi Hakan Turan açıklamasına başladı. Turan, “Benim bu konuyla ilgili kişisel yorumum; balık baştan kokar. Saldırgan, işçisini döven, meclis üyesini döven, bir önceki dönem meclis üyelerine hakaret eden ki almış olduğu ceza da var bununla ilgili, böyle bir başkanın başkan yardımcısından da farklı bir yaklaşım beklememiz doğru değil. Kınıyoruz bu davranışı. Ayrıca vizyondan bahsediyor ama Aliağa Belediyesi’nin gelirinin beş kat arttığını, mal varlığı değerinin bir milyar liralara ulaştığından falan bahsediyor. 2014 senesinde yürürlüğe giren bir Bütünşehir Yasası var. Bu yasayla Aliağa Belediyesi’ne bağlanan köylerden geçen, özellikle Bozköy, Çaltılıdere gibi yerlerden çok kıymetli araziler var. Zaten bunları da peyderpey satma yoluna gidiyor. Samurlu Sanayi Sitesinin olduğu yerdeki araziler var. Birçoğunu da satma iradesi var, satıyor da. Samurlu’da satışa çıkardığı arazi, Bozköy’de sattığı arazi, Çaltılıdere’deki hala soruşturma, yargı süreci devam eden büyük sansasyon yaratan çok değerli bir arazimiz var. Aliağa Belediyesi’nin tabi ki de mülkleri değer kazanacak. Sanayi olarak, ticari olarak gelişime açık bir bölge. Yani sadece kendileri yapmışlar, kendileri bu büyümeyi sağlamışlar gibi hava yaratıyorlar. Biz tüm bunlara rağmen, Aliağa’da yaşayan halkın faydasına olan çoğu konuda evet oyu yönünde irademizi ortaya koyup destek oluyoruz. Özellikle battı-çıktı projesine grup olarak evet dedik. Geçmiş dönemde Damızlık Hayvan Üretim Tesisi Projesindeki şarta bağlı ödenecek olan 12 milyon liralık bir finansman desteği istediler. Ona da evet dedik. Ancak bizim evet dediğimiz projenin açılışına gelen bakana 120 bin liralık yemek yediren bir belediyeden de biz başka bir yaklaşım beklemiyoruz. İki yılımız kaldı. Bu süreçte de Aliağa’nın faydasına olan konulardaki dik duruşumuzu bozmadan, zararına olan konularda da gerekli mücadeleyi hukuki olarak vereceğimizi söylüyorum.” Şeklinde konuştu.

Önder Koç, “Aliağa, mecliste bahsedildiği gibi gelişip büyümüş değil”

Konuşmaların ardından CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 16 Nisan Cumartesi günü, Demokrasi Meydanı’nda, iftar yemeğinde Aliağalılarla birlikte olacağının duyurusunu yaptı. Daha sonra CHP Aliağa İlçe Yönetiminden Önder Koç, Aliağa’nın Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması ile ilgili bilgiler paylaştı. Koç açıklamasında, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verileri baz alınarak yapılan araştırmada, 1996 yılından 2022 yılına kadar olan Sosyal ve Ekonomik Gelişim Analizi (SEGEM) sonucuna göre ilçeler bazında Aliağa’nın 1996 yılında sıralaması, İzmir genelinde 1. olarak gösterilse de Türkiye genelinde sıralamaya girememiş. 2004 yılında Türkiye genelindeki 872 ilçe arasında Aliağa 5. İlçe olarak yerini almış. Aynı yıl İzmir genelinde Aliağa 1. İlçe oluyor. 2017 yılında ise Aliağa Türkiye genelinde 973 ilçe içinde 54. Sırada yerini alırken, İzmir genelinde ise 8. İlçe oluyor. 2022’de yapılan analizde ise Aliağa Türkiye genelinde 105’inci, İzmir’de ise 13. İlçe oluyor. Analizde de görüldüğü gibi Aliağa mecliste bahsedildiği gibi gelişip büyümüş değil.” Dedi. Gazetecilerin sorularının yanıtlanmasının ardından iftar programı son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler