131019098
29 Mart 2024, Cuma

OSMANAĞAOĞLU ALİAĞA’YI ÖRNEK GÖSTERDİ

16 Kasım 2019, Cumartesi 07:02

     


MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, turizm ve sanayi sektörlerinin aynı kentte gelişebileceğini söyleyerek Aliağa’yı örnek gösterdi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu 2018 yılında Kırgızistan’da 2’ncisi düzenlenen Dünya Göçebe Oyunlarının 3’üncüsüne ev sahipliği yapmak için İzmir’in hazır olduğunu söyledi. Medya Ege’nin haberine göre MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu şunları söyledi: “İzmir, kültür mirasıyla, doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca misafiri ağırlayan kültür ve turizm menbası bir kentimizdir. Aynı zamanda, İzmir, çevre iller ve bölgesi için de âdeta lokomotif görevi gören bir ilimizdir. Turizm potansiyeli hâlihazırda tam manasıyla kullanılmayan, doğal güzellikleri, kültürel varlığı ve tarihî ören yerleriyle turizm alanında da atılım yapmayı bekleyen Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Menemen, Çiğli, Karaburun Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes ve Selçuk gibi birçok ilçesi bulunmaktadır.”

Sanayi ve turizm aynı anda gelişebilir mi?

Sanayi ve turizm sektörlerinin ikisinin aynı kentte gelişebileceğini söyleyen Osmanağaoğlu buna örnek olarak Aliağa Belediyesi’ni gösterdi. “Aliağa Belediyemiz, hem sanayinin hem de turizmin birbirine paralel şekilde gelişebileceğini göstermesi açısından rol model pozisyonunda bir ilçemizdir. Bu örneğimizi, İzmir'imizin geneline uygulanabilecek bir "sanayi ve turizm stratejisi" olması açısından önemli görüyorum.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu turizmin sezonunu uzatacak önerilerini de komisyonda paylaştı: “Turizm çeşitliliğinin arttırılması, daha fazla misafirin gelmesinin sağlanması ve kalitenin arttırılması için bazı adımların atıldığı muhakkaktır. Ancak tek başına turist sayısının artması gelirin artması için maalesef yeterli olmamaktadır. Bu sebeple, doğa ve macera turizmi alanında daha fazla tanıtım faaliyetine yer verilmelidir. Zincir otellerin yanında küçük esnaflarımızın da ayakta kalabilmesi için turizm stratejileri ivedilikle hayata geçirilmelidir. Gastronomi turizminin daha da geliştirilmesi gerekmektedir. Ancak ticari gayeler öne alınarak yerel yemek kültürlerinin yozlaşmasının da önüne geçilmelidir. Spor turizminden ülkemizin yeterli payı almamasının sebepleri araştırılmalı ve bu konuda adımlar atılmalıdır. Sahip olduğumuz yer altı ve yer üstü kaynaklarımız en etkin şekilde kullanılmalı ve sağlık turizmindeki hatırı sayılır gelişime katkı sunulmalıdır. Söz konusu alanlarda gelişim sağlanırsa; deniz turizmi kapsamında ülkemize gelen misafirlerimizin ülkemizden ayrıldığı mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarında da ülkemize milyonlarca yabancı turistin gelmesi mümkün olacaktır.”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler