131019098
9 Mayıs 2024, Perşembe

NE İSTERSENİZ ONU DEĞİL, NEYSENİZ ONU ÇEKERSİNİZ!

27 Temmuz 2021, Salı

     


Psikolog Vahide Sultan AKYOL

Sürekli esniyor,sabahları yorgun uyanıyor,hayattan keyif almıyormusunuz?
Önce doktor kontrollerinizi yaptırıp demir eksikliği anemisi, hipoglisemi veya  bir hipotiroid probleminiz var mı emin olun. Eğer yok ise sadece enerjiniz düşmüş korkmayın.
Hintliler, yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişe sahip “Prana” (Yaşam soluğu) diye anılan evrensel bir enerjiden bahsederler. Hintli yogiler binlerce yıldır meditasyonlarında, nefes çalışmalarında titreşimlerini artırmak için bu enerjiyi kullanırlar.
Çinliler,yaşam enerjilerine “Chi” adını verirler. Çinlilere göre “Chi”, yin ve yang adlı iki zıt enerjiden oluşan güçtür. Bu iki enerji ancak uyum içinde ve dengede olurlarsa kişinin yaşam enerjisi sağlıklı hale gelir.
Yahudiler ise aynı enerjiye, “Kabala” derler ve anlamı “Yıldızsal ışıktır”.
Yaşam süresince toplumlar yaşam enerjisini  değişik isimlerle anmışlar ve kullanmışlardır.
Birde çakralarımız vardır ki, insan vücudundaki ana enerji merkezleridir. Her insanın vücudunda yedi tane çakra, yani enerji merkezi bulunur.Vücudun bölümleri ve organları ile ilgilidir. Bunlar evrensel yaşam enerjisini içine çeken merkezlerdir ve  tüm vücudun ve organların enerjilerinin dengelenmesini sağlarlar.

Peki insan enerjisi  nasıl yükseltilir??

Herşeyden önce düşüncelerimizle enerjimizi yükseltiriz.
Araştırmalarda olumsuz düşüncelerin insan frekansını 12 MHz kadar düşürdüğü, olumlu düşüncelerin frekansı 10 MHz kadar yükselttiği tespit edilmiştir. Sağlıklı bir insan vücudunun 62-68 MHz’lik bir frekans aralığı olup, hastalık ve rahatsızlıklar 58 MHz’de kendini göstermeye başlar.
* Geçmiş için yaşanılan pişmanlıklar ve gelecek için duyulan kaygılar enerjiyi aşağı çeker.

Gün içinde sürekli şu olumlamayı yapabilirsiniz. "Hayatının akışına güveniyorum, her ne oluyorsa benim hayrıma her şey yolunda ve her şey tam olması gerektiği gibi "
Sevgi dolu, hoş görülü ve şükür enerjisi içinde olmaya çalışın çünkü bunlar yüksek frekanslı düşünce halleridir.
* Çok yemek, çok uyku, hareketsiz bir yaşam sürmek enerjiyi düşürür.Spor yapıp erken saatlerde uyanıp yürüyüş yapmak enerjiyi yükseltir..
* Gereksiz olan her şey enerjiyi tüketir. Gereksiz eşyalar,gereksiz sözler enerji israfıdır. Hayatın her alanında sadeleşmek enerjimizi yükselten başka bir nedendir.Yatak baza içerisindeki depolanmış eşyalar uyurken tüm gece bu eşyaların enerjisini size yüklendiğinden dolayı uyuduğunuz odayı ve yatak altlarınızı sadeleştirebilirsiniz
* Birçok kadim öğreti toprak ve su ile temastan bahseder. Üzerinizde çok fazla negatiflik hissettiğinizde duş alabilir, çıplak ayakla toprakta yürüyerek elektriğinizi atabilirsiniz.Yada bir kova içerisine tuzlu yada sirkeli su yaparak negatif enerjiden arınabilirsiniz. Ayrıca, gün içinde aralıklarla su içerek vücudu susuz bırakmamaya özen gösterin.

Bunun dışında esanslar özellikle gül frekansı çok yüksek bir bitkidir. 320 mhz.
Ondan sonra önerebileceğim bir bitki lavantadır 118 mhz, uyurken yastığınıza bir kaç damla lavanta yağı damlatabilir ya da yine uykudan önce bir bardak lavanta çayı içebilirsiniz
Nane 78 mhz ve fesleğen 52 mhz gelir.

Bu bitkilere dokunmak, koklamak varsa yağını sürmek kendinizi iyi hissetmenizi sağlar ..


Müzik! Enerjimizi değiştirmek için kullanılan başka bir yöntemde MÜZİK!
Her sabah güne pozitif neşeli şarkılar ile başlamak enerjimizi yükseltmeye yardımcı olacaktır

Sadece sözler değil müziğin temposu yaydığı frekans.
Ses frekanslarının etkisi şimdi değil çok uzun yıllar önce keşfedilmiştir.Akıl hastanelerinde hastaların müzikle tedavi edildiğini yazan kaynaklar mevcut

Affetmek;herşeyden herkesten önce kendinizi geçmişinizi hatalarınızı affetmelisiniz.Ayrıca  İlişkilerle ilgili olarak yapılan affetme, bağ kesme gibi çalışmalardan sonra, kişi öfke duyduğu insanla arasındaki  negatif akışı kestiği için hafifler. Hatta kişinin duygu frekansı değiştiği için karşıdaki kişinin de ona karşı davranışları değişir yada hayatından bir şekilde uzaklaşır.

* Affetmek, kanınızdaki zehri çıkartmak gibidir. İnsanı, öldüren yılanın sokması değil, kanına giren zehirdir.Tıpkı o zehrin tüm damarlarımızı dolaşıp vücudumuzu zehirlediği gibi öfke kin ve kırgınlıklarımız da beynimizi ve auramızı kirletir ve enerjimizi aşağı çeker

*Yalan söylemek te enerjiyi düşürdüğü gibi kas gücünü de etkiler. Kinesiyolojide (kas testinde) yalan söyleyen kişi direnemez ve beden bırakır.
Enerji ile ilgili önemli bir çalışmada frekansı yüksek bir kişinin beraberinde pek çok kişiyi de dengelediği araştırmalarla ortaya çıkmış.
Buna göre sevgiyi gerçek anlamda yaşayan birisi 750 bin insanın yaydığı düşük enerjiyi dengeliyor.
Yine yapılan araştırmalardan çıkan bir başka sonuçta frekansı 200 'ün altında olan bir kişi de yine çevresindeki insanların enerjisini yükseltiyor…
Bu yüzden çevrenizdeki insanları seçerken daha pozitif insanların olmasına dikkat etmelisiniz… Unutmayalım ki hayatımızdaki en yakın ilk beş kişinin ortalamasıyız

Biz hangi enerji düzeyindeysek o enerji seviyesindeki olay ve kişileri hayatımıza çekeriz.
O nedenle isteklerimizi sadece düşünmek yetmez; onların enerjisine de uyumlanmamız gerekir.

Yaydığınız frekansa dikkat edin çünkü;

NE İSTERSENİZ ONU DEĞİL, NEYSENİZ ONU ÇEKERSİNİZ!

 



Yazarın Tüm Yazıları
Sağlıklı aile ilişkilerinin temel taşı 14 Ağustos 2023, Pazartesi
Öfke yönetimi ve sağlıklı ilişkiler 7 Ağustos 2023, Pazartesi
Sanatın Ruh Sağlığı Üzerindeki Büyülü Dokunuşu 31 Temmuz 2023, Pazartesi
Uyku ve Zihinsel Sağlık İlişkisi 25 Temmuz 2023, Salı
Sosyal medya bağımlılığı ve mental sağlık 19 Haziran 2023, Pazartesi
Farkındalık ve Değişim: Şimdiki Anda Var Olmak 11 Haziran 2023, Pazar
Öfke ve sabır 16 Eylül 2021, Perşembe
NE İSTERSENİZ ONU DEĞİL, NEYSENİZ ONU ÇEKERSİNİZ! 27 Temmuz 2021, Salı
ERİL DİŞİL ENERJİ 17 Şubat 2021, Çarşamba
EMPATİ 18 Aralık 2020, Cuma
AFFETMEK 17 Kasım 2020, Salı