131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

NEVZAT KARALP SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

8 Aralık 2020, Salı 06:34

     


Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Kardemir Haddecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurucusu, İşinsanı Nevzat Karalp, Denizli’de hafta sonu düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kardemir Haddecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurucusu, İşinsanı Nevzat Karalp yaşamını yitirdi. 75 yaşında hayata veda eden Karalp’in, bir süredir Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gördüğü öğrenildi. Merhum Karalp için Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yerleşkesi içerisinde bulunan Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camii’nde hafta sonu cenaze töreni düzenledi. Cenaze namazına Karalp’ın ailesinin yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve işinsanları katıldı. Buradan kılınan cenaze namazı sonrası merhum Karalp, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Nevzat Karalp kimdir?

Denizli’de, 1945 yılında orta halli bir ailenin altıncı ve en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. 1952–1957 yılları arasında Kahramanlar İlkokulu’nda okurken yaz tatillerinde babasının iş yerinde şeker, lokum ve helva imalathanesinde çalışarak iş ve ticareti öğrenmeye başladı. İlk ve orta öğrenimini 1962 yılında tamamladıktan sonra baba mesleği olan şeker ve lokum imalatı ve ticaretine başladı. 1967 tarihinde askerlik hizmetini tamamladıktan sonra mesleği olan şekerciliğe devam etti. 1968 yılında Ayşe Hanımla evlendi ve Önder, Özlem ve Özge isimli 3 çocuğu oldu. 1969 yılında ticaret hayatında değişiklik yapıp demir çelik imalatı ve ticaretine başladı. Uzun yıllar bu sektörde her konuda kendini geliştirerek 10 kişi ile başlamış olduğu küçük ticarethaneyi 600 kişinin çalıştığı altı adet şirketler topluluğu haline getirdi. Kardemir şirketi Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında ilk 300 içinde bulunuyor.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler