131019098
16 Nisan 2024, Salı

MHP’Lİ KADINLAR 8 MART’I KUTLADI

11 Mart 2019, Pazartesi 07:01

     


Milliyetçi Hareket Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir yemek organizasyonu düzenledi.

MHP Aliağa İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir yemek organizasyonu düzenledi. Yemeğe MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar ve yönetimi çok sayıda partili kadın katılım gösterdi. Yemek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Kadınlar sorunun değil, çözümün bir parçasıdır”

Yemek MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Yaşar, “ Türk Kadını maddenin karanlığı içinde ruhun aydınlığıdır. Umutsuzluğun karanlığı içinde huzurun aydınlığıdır. İhtirasların karanlığı içinde faziletin aydınlığıdır. Cehaletin karanlığı içinde şefkatin aydınlığıdır. Kavganın karanlığı içinde sevginin aydınlığıdır. Kadın her alanda olmalı, her seviyede temsil edilmelidir. Bu duygularımla bu güzel gecemize katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ediyorum. 8 Mart geçmişte zor şartlar altında, düşük ücrete, insanlıktan bir haber uygulamalara, köleleştirmeye ve ayrımcılığa karşı bir direnmedir ve semboldür. Zaman içerisinde 8 Mart kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik yönden başarılarına ve bu başarılarının kutlanmasına vesile olmuştur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar günü olarak kutlanmaktadır. Kadın elinin değdiği her yerde güzellik, emeğinin geçtiği her yerde bir derinlik vardır. Yüzyıllar boyunca tarihin her sayfasında spordan sanata, bilimden edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar kadınlarımızı fedakarca çaba sarf ettiklerine her kesim şahit olmuştur. Kadına dair sorunlar biran önce çözülmek zorundadır. Tek temennim yasalarımızın kadınların korunması ve kollanması adına uygulanabilir olmasıdır. Çünkü kadınlar sorunun değil, çözümün bir parçasıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bizlerin varlık sebebi sizlersiniz”

MHP Aliağa İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Yaşar’ın konuşmasının ardından yerel seçim kampanyaları kapsamında çeşitli ziyaretler gerçekleştiren AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Aliağa Belediye Başkan Adayı MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar yemek organizasyonuna katıldı. Partili kadınlarla selamlaştıktan sonra konuşmasına başlayan Serkan Acar, “ Başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin, tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Sizler hayatın her alanında olması gerekenlersiniz. Bizlerin varlık sebebi sizlersiniz. Herşeyimizsiniz. İyi ki varsınız. İyi ki birlikteyiz. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından MHP Kadın kolları yönetimindeki kadınlara plaket takdim eden Acar, yapılan yemek organizasyonunda emeği geçen bütün kadınlara teşekkür ederek organizasyondan ayrıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler