131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖZCAN DURMAZ: “BELEDİYENİN BORCU 265 MİLYON TL”

26 Aralık 2018, Çarşamba 06:26

     


CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Durmaz, katıldığı bir televizyon programında aday adaylığı sürecini, projelerini değerlendirdi. Aliağa Belediyesi’nin mevcut durumunu eleştiren söylemlerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Durmaz, projelerini ve Aliağa Belediyesinin mevcut sorunlarını katıldığı bir televizyon programında dile getirdi.

“5 yılda 450 milyon lira bütçe kullanmış”

Aliağa Belediyesi’nin bu dönemde çok büyük bütçe kullandığını belirterek sözlerine başlayan Durmaz, “35 milyon borçla Aliağa’yı devralmışlardır, eksi 9 milyonla. Bugün borcu 265 milyon lira. 255 milyon lira borcunu arttırmıştır. Aliağa Belediyesi’nin bütçesi ve kaynakları çok kötü yönelmiştir. 5 yıllık bütçeyi kullanmışsınız, 250 milyon borç yapmışsınız. Yıllık bütçesi 100 milyon lira. Gerçekleşen bütçe bu rakam. Henüz 2018 yılında oluşmuş ve kullanılmış bütçenin nerede bağlanacağını bilmiyoruz, 140 milyon civarı olacaktır. 5 yılda 450 milyon lira bütçe kullanmış, 250 milyon lira borcu artırmışsınız. 700 milyonluk kaynak karşısında yaptığınız hizmet bedeli 80 milyon lira. Tam olarak nereye ne kadar kullanıldığının hesabının verilmediği bir bütçe var önümüzde.” ifadelerini kullandı.

“Maaşları zamanında ödeyen bir belediyecilik yapacağız”

Göreve geldiklerinde Aliağa Belediyesinde siyasi kayırmacılık olmayacağını belirterek sözlerine devam eden Özcan Durmaz, “Kendi yandaşlarını işe almak, liyakat aramamak olmayacak bizde. Aliağa’nın mülklerini usulsüz bir biçimde, değerinin altında yandaşlara satıldı. Bu belediye başkanı kentin emanetlerine sahip çıkmadı, tam tersine ihanet etti. Bize emanet ettiği tüm değerleri, kaynakları koruyan yöntem sergileyeceğiz. Dürüst ve temiz bir belediyecilik yapacağız. Borcuna sadık, icralarla muhatap olmayan, maaşları zamanında ödeyen bir belediyecilik yapacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler