131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

“Çocuk dostu belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz”

29 Mart 2024, Cuma 06:45

     


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, aydınlık yarının teminatı gençler ve çocuklar için hizmet üreteceklerini söyledi.

Aliağa’da yaşayan her kesim için belediyecilik yapacaklarını belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, çocukları ve gençleri geleceğe hazırlamanın en önemli görevlerinden olduğunu belirterek çocukların eğitimi için destekleyici projeleri göreve gelir gelmez hayata geçirmek istediklerini vurguladı.

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAYACAĞIZ”

Özellikle okul öncesindeki çocukları olan birçok ailenin, ekonomik kriz sebebiyle çocuklarını kreşlere gönderemediğinin altını çizen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Bugüne kadar anlattığımız tüm projelerimiz Aliağalıların yaşamına dokunacak ve özellikle ekonomik yüklerini hafifletmeye yönelik projelerdi. Bu projelerin başında da çocuklarımızın kreş hakkı yer alıyor. Okul öncesi eğitim çocuklarımızın sağlıklı ve bilinçli gelişimi için şart. Belediye olarak her ekonomik kesimden ailenin çocuğu bu haktan mahrum kalmasın diye önlem almak durumundayız. Çocuklarını güvenle bırakabilecekleri belediye kreşlerinde çocuklarımız mutlu ailelerimiz de huzurlu olacak. Biz Aliağa’da çocuk dostu bir belediyecilik anlayışını benimseyeceğiz. Hem eğitimlerini hem de fiziksel gelişimlerini destekleyecek projelerimiz ile çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız” dedi.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Yalnızca okul öncesi çocuklar değil okul çağındaki tüm çocuklar ve aileleri için de hizmet üreteceklerini ifade eden Güç, “Özellikle okullarımızın temizlik giderleri var bunlar çoğu okulda aileler tarafından karşılanıyor. Bir kere her okula temizlik personeli ve temizlik malzemesi desteği belediyemiz tarafından verilecek. Ayrıca çocuklarımıza kırtasiye desteği vereceğiz. Belediye bünyesinde açacağımız etüt ve kurs merkezleri ile çocuklarımız sınavlara eşit şartlarda hazırlanma olanağına sahip olacaklar. Eğitimde fırsat eşitliği için çalışacağız” diye konuştu.

“SÖZ SIRASI GENÇLERDE OLACAK”

Aydınlık bir geleceğin ancak iyi eğitimli, bilinçli ve söz söyleyebilen gençlerle mümkün olacağını belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, “Biz gençlere ‘senin için bunu uygun gördük’ demeyeceğiz.  Aliağa Belediyesi’nin kapıları gençlere ve onların fikirlerine her zaman açık olacak. Tabi bir de gençlerimizi iyi bir eğitim ve istihdam olanağı ile buluşturmak istiyoruz. Bunun için hem mesleki eğitim, teknoloji ve girişimcilik merkezlerimiz ile gençlere iş hayatlarında ihtiyaçları olacak katkıyı ücretsiz olarak sunacağız hem de kültür ve spor merkezleri ile çok yönlü gelişimlerinin önünü açacağız. Atatürk’ün bıraktığı değerlere sahip çıkan, sporla ve bilimle iç içe, kentlilik bilincini benimsemiş genç kuşaklara yatırım yapacağız. Bizimle birlikte yeni dönemde Aliağa Belediyesi’nde söz sırası gençlerde olacak” ifadelerini kullandı.

GELİN ALİAĞA'MIZI BERABER YÖNETELİM

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Çağatay Güç, oy kullanacak Aliağalı gençlere seslenerek; “Sevgili genç kardeşlerim, bu önemli dönemeçte, oy kullanma hakkınızı değerlendirirken geleceğinizi, hayallerinizi ve Aliağa'mızın potansiyelini düşünerek hareket etmenizi rica ediyorum. Oyunuz, sadece bir tercih değil; aynı zamanda daha iyi bir gelecek için atılmış cesur bir adımdır. Siz gençlerle birlikte, daha güçlü, daha mutlu ve daha umut dolu bir geleceği inşa etmek için sizden destek bekliyorum. Gelin, birlikte çalışalım, birlikte üretelim ve Aliağa’mızı beraber yönetelim” dedi.

(DERYA SÜNER)

 

 







 
Son Eklenen Haberler