131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

KÖPEKLERDEN KAÇARKEN DÜŞÜP AĞIR YARALANDI

9 Kasım 2018, Cuma 06:37

     


Foça’da lise öğrencisi 14 yaşındaki Mustafa Şükrü Baş, havlayarak üzerine gelen sokak köpeklerinden kaçarken düşüp başını kaldırma çarpınca ağır yaralandı.

Foça’da köpeklerin üzerine havlayarak üzerine gelmesinden kokarak kaçmaya çalışırken kafasını kaldırıma çarpan Mustafa Şükrü Baş ağır yaralandı. Olay, Yeni Foça Mahallesi'nde meydana geldi. Foça Spor Lisesi 9. sınıf öğrencisi Mustafa Şükrü Baş sabah okula giderken, iddiaya göre sokak köpeklerinin havlayarak üzerlerine doğru gelmesi üzerine korkup kaçmaya başladı. Baş, bu sırada ayağının takılması sonucu düşerek başını kaldırıma çarptı. Çevrede bulunan esnaf Hamza Oklu köpeklerin sesini duyarak büfeden dışarı çıktığında liseli Mustafa Şükrü Baş’ın arkadaşını kendisinden yardım istemek için geldiğini gördü. Hamza Oklu yerde yatan liseli Mustafa Şükrü Baş’ı yerde görünce yanına doğru gitti. Oklu, yerde yatan liseli öğrencinin başında havlayan köpekleri uzaklaştırdı. Yerde yatan öğrenci Baş’ı yerden kaldırdı. Öğrenci Mustafa Şükrü Baş ilk başta Hamza Oklu’ya cevap veremedi. O sırada yoldan arabasıyla geçen Mustafa Şükrü Baş’ın öğretmeni, öğrenciyi alarak Eski Foça’daki hastaneye götürdü. Burada gerekli tedavisi yapılan liseli Mustafa Şükrü Baş Aliağa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan muayene sonrası çekilen bilgisayarlı beyin tomografisinde beyin kanaması gören Op. Dr Osman Saffet Doğanay tarafından ameliyata alındı. Yapılan ameliyat sonucu liseli öğrenci yoğun bakıma alındı. Öğrenci Mustafa Şükrü Baş’ın bilincinin açık olduğu sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Bir insanın canı hayvandan değerli olamaz “

Çocuğunun köpeklerin kovalaması sonucu yaralandığını telefonla öğrendikten sonra Antalya’dan apar topar geldiğini söyleyen baba Mevlüt Uğur Baş “Beyninde ve kafasında hasar olduğundan, burada ameliyata alındı. Ameliyatın iyi geçtiğini öğrendik. Doktor Osman Saffet Doğanay ile Aliağa Devlet Hastanesi çalışanları bizimle çok ilgilendi. Buradan hepsine teşekkür ederim. Burada bulunan çocuklar, sokak köpeklerinin çocukları koşturduğunu ve insanlara saldırdığını söylüyor. Burada Sokak köpeklerinin çok olduğu için burada bulunan köpeklerin bu çevreden alınarak başka bir yere barınakları konulmasını istiyoruz. Bir insanın canı bence hayvandan daha değerli olamaz. Bakılacaksa iyi yerlerde bakılsın. Oğlum Foça Belediyesi’nde oynayan futbolcu. Fakat 6 ay veya bir sene gibi futbol hayatından bu köpekler yüzünden ayrı kalacak.” dedi.

“Köpeklerin insanlara havladıklarını gördüm”

Olayın gerçekleştiği mahallede büfe işleten ve lise öğrencisinin yardımına koşan Hamza Oklu “Ben büfede otururken köpek sesi duydum dışarıya çıktım. Oradan baktım diğer çocuk burada yerde yatıyordu. Burada köpekler ona havlıyordu. Onları kovalamadım. Geldim çocuğu kaldırdım, baktım çocuğun hareketleri zayıf, kafasında şişlik var. Bir sorun olduğunu fark ettim. Konuşmaya çalıştım, bana cevap veremedi. Sonra öğretmeni geldi. Ona seslendi, bir şey yok diye düşündüm. Ama varmış. Burada köpekler barınıyor. Köpeklerin insanlara havladıklarını gördüm, ısırdıklarını görmedim. Çocuğu da ısırmadı” dedi. Çevrede bulunan vatandaşlarda son zamanlarda sokakta bulunan köpeklerin insanlara saldırdıklarını söyledi. Mahalle sakinleri yetkilerden, burada gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler