131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

8 MART’TA ALİAĞA’DA KADINLAR ALANLARDAYDI

10 Mart 2018, Cumartesi 07:11

     


8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinden oluşan kadınlar, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Demokrasi Meydan’ında Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri basın açıklaması gerçekleştirdi. “Eşit, özgür bir yaşam için 8 Mart’ta alanlardayız.” sözleriyle Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin gerçekleştirdiği basın açıklamasını okuyan PETKİM İşyeri Temsilcisi Ebru Er Türkiye’de kadınların maruz kaldıkları ekonomik, psikolojik ve fiziksel şiddetin boyutlarına dikkat çekerek kadınların örgütlü ve birleşik mücadelesine vurgu yaptı.

Açıklamada artan çocuk istismarı, taciz ve tecavüz vakalarına, hükümetin kadınlar üzerinden çıkarmak istediği yasalara ve iş yerlerinde ucuz iş gücü olarak görülen kadınların emeklerinin sömürülmesine de değinen Er “Bu 8 Mart’ta kadınlar olarak eşit, özgür ve insanca bir yaşam için nitelikli sürekli ve güvenceli iş istiyoruz. Şiddete karşı en önemli talebimiz eşitlik. Tacizin, tecavüzün ve her türlü şiddetin son bulması için hem toplumsal hem de hukuksal eşitlik istiyoruz. Eğitim, sağlık, sosyal hizmet alanlarında çocuklarımız ve kadınlar için etkin koruma politikalarının uygulanmasını istiyoruz. Bölgede barış, ülke içinde huzur ortamının sağlanmasını, çocuklarımızın savaşlarda ölmemesini istiyoruz. Tüm bunları sağlayana kadar alanlarda olmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Açıklamanın ardından Aliağa Gençlik Tiyatrosu kadına yönelik şiddeti anlatan oyunlarını sergiledi. Etkinlikler Aliağa Petrol-İş Konferans Salonu’nda devam etti. Salondaki etkinlikte 8 Mart’ın tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sennur Sezer ve Cemal Süreya’ya ait şiirlerin de okunduğu etkinlik, kadın müzisyenlerin dinletisi ve ‘Çifte Sömürü’ adlı oyunun sergilenmesiyle devam etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler