131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

‘ÜNİVERSİTEYİ BANA SOR’

11 Temmuz 2017, Salı 06:50

     


Aliağalı üniversite öğrencilerinin, ilk defa üniversite tercihi yapacak olan öğrencilere yardımcı olmak amacıyla 2 yıl önce başlattığı proje ‘Üniversiteyi Bana Sor’ sloganıyla ülke geneline yayıldı.

Üniversite öğrencisi Aliağalıların, liseden yeni mezun olmuş ve üniversite tercih yapmak isteyen arkadaşlarına yardım etmek amacıyla 2 yıl önce Aliağa’da başlattığı proje, Tercih Dönemi Dayanışma Platformu’nun ‘Üniversiteyi Bana Sor’ sloganıyla ülke çapında gerçekleştirilmeye başladı.

‘Üniversiteyi Bana Sor’ çalışması Türkiye çapında 46 şehir, 54 üniversiteden tercih döneminde kendi şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tanımak için gönüllü olarak katılan üniversitelilerin oluşturmuş olduğu bir dayanışma ağı. Grup, belli üniversitelerden bilgi almak isteyen olursa onlarla belli saatler ayarlayarak farklı şehirlerde dahi olsa bir gün boyunca bilgi akışının sağlıklı olması için şehirlerine giderek destek veriyor. Örneğin, İstanbul’da oturan 10-15 kişilik bir grup Ankara’daki üniversitelerle ilgili bilgi almak istiyorlar ve İstanbul’da oturan ama Ankara’da okumaya gönüllü arkadaşların sayısı yetmiyorsa, Ankara’da oturan ve okuyan gönüllü üniversite öğrencileri İstanbul’a bir günlüğüne gelerek bilgi almak isteyen öğrencilerle ile yüz yüze bilgi akışı gerçekleştirerek bütün sorunlarını yanıtlıyorlar.

‘ÜNİVERSİTEYİ BANA SOR’ ÇALIŞMASI NASIL İŞLİYOR?

İnternet sitesinden, sosyal medya hesaplarından, genel telefon hattından ya da yüz yüze olarak tercih dönemi için gönülle ekibe ulaşan öğrenciler, hangi üniversiteden bilgi almak istediklerini söylüyorlar. Ekip de bilgi almak istediği üniversiteden, üniversitesini tanıtmak için gönüllü olan öğrencileri buluyor. Bilgi almak isteyen öğrenciler ile bilgi almak istediği üniversiteden gönüllü olan öğrenciler eğer aynı şehirde ise görüşmeleri yüz yüze yapıyorlar. Eğer farklı şehirlerde ise görüşmeler telefonla gerçekleştiriliyor.

HERKES GÖNÜLLÜ OLABİLİYOR

‘Üniversiteyi Bana Sor’ çalışması için isteyen herkes gönüllü olabiliyor. Şehrini, üniversitesini, fakültesini ve bölümünü tercih döneminde bilgi almak isteyen arkadaşlarına bilgi vererek yardımcı olmak ‘Üniversiteyi Bana Sor’ gönüllülerinin birinci görevi. Bunun haricinde gönüllüler çalışmanın büyümesi ve gelişmesi için liseliler için bağ kurarak çalışmaya destek de olabiliyorlar.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler