131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

PETKİM OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

13 Ağustos 2016, Cumartesi 06:13

     


Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKİM), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruda 6 Eylül'de genel kurulu olağanüstü toplayacağını açıkladı.

Eski Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi Saadettin Korkut’un, şirketten istifasının hemen ardından FETÖ soruşturması kapsamında 28 Temmuz'da gözaltına alınması sonrası Petkim’deki hareketlilik sürüyor. PETKİM tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyuruya göre, şirket olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirilecek. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulmasıyla başlayacak olan toplantı 6 Eylül Salı günü Saat 13.00’da Petkim’in Aliağa yerleşkesindeki şirket merkezinde gerçekleştirilecek.

MAMMADOV, GENEL KURULUN ONAYINA SUNULACAK

Toplantıda boş kalan yönetim kurulu üyelikleri için yapılan seçimler genel kurulun onayına sunulacak ve bazı yönetim kurulu üyeleri görevden alınarak yerlerine yenileri atanacak. Toplantıda ayrıca, Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Korkut'un görevden alınarak yerine Anar Mammadov'un getirilmesi de olağanüstü genel kurulun onayına sunulacak.

YÖNETİME YENİ ATAMALAR GÖRÜŞÜLECEK

Olağanüstü genel kurul toplantısı ile ilgili KAP’a yapılan duyuruya göre toplantının gündemi; açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması, yıl içinde boşalan Yönetim Kurulu üyeliklerine Şirket esas sözleşmesinin 11. maddesi ile TTK'nın 363. maddesi uyarınca Yönetim Kurulu tarafından yapılan seçimlerin Genel Kurul'un onayına sunulması, bazı yönetim kurulu üyelerinin görevden alınması ve yerlerine yeni üyelerin atanması, temenniler ve kapanış şeklinde gerçekleşecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler