131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

AYDIN DOĞAN VAKFI, BAŞARILI ÜNİVERSİTELİ KIZLARI YAZ KAMPINDA BULUŞTURDU

14 Temmuz 2017, Cuma 06:11

     


Aydın Doğan Vakfı'nın burs verdiği üniversite öğrencisi kızlar arasından seçilen 19'u, İzmir'deki Genç Liderler Yaz Kampı'nda biraraya geldi. Farklı üniversitelerde ve bölümlerde öğrenim gören 19 kız öğrenci bu kampta hem tatil yapıp, hem de liderlik, proje geliştirme, kişisel gelişim eğitimleri, sanatsal ve sportif faaliyetler gibi atölye çalışmalarıyla kendilerini geliştirme fırsatı elde edecek. Kızlara eğitim hayatının her aşamasında destek olan Aydın Doğan Vakfı, üniversitelerin lisans bölümlerini yüksek puanla kazanan başarılı kız öğrencilere burs desteği sağlamaya başladı. Vakıf aynı zamanda burs verdiği kız öğrencilerin kişisel gelişimlerine de destek olmak, onların vizyonunu geliştirmek ve iş hayatından örnek deneyimleri sağlamak için mentorluk programı yürütüyor. Program kapsamında burs alan öğrenciler, Doğan Grubu yöneticileri ile bir araya gelip onların deneyimlerinden faydalanma, bu doğrultuda kariyer planlarını şekillendirebilme fırsatı buluyor.

BİREYSEL GELİŞİME DE ÖNEM VERİLDİ

Aydın Doğan Vakfı, özellikle kızların eğitimine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütmesinin yanı sıra, burslarla maddi destek verdiği genç kızların bireysel gelişimine de önem verdi. Vakıf, bunu sağlamak adına bu yıl ilk kez 'Genç Liderler Yaz Kampı'nı düzenledi. Vakıfın burs verdiği kız öğrenciler arasından seçilen 19'u Aliağa İlçesi'ndeki gençlik kampına geldi. Geçen pazar günü başlayan kamp bir hafta sürecek.

FARKLI KÜLTÜRLER KAYNAŞACAK

Türkiye'nin farklı illerindeki üniversitelerde eğitim gören, farklı kültürlerde yetişen 19 kız öğrenci kampta kaynaşma fırsatı bulacak. Liderlik, proje geliştirme, kişisel gelişim eğitimleri, sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunacak, kendilerini geliştirme imkanı elde edecek. Atölye çalışmalarında keyifli vakit geçirecek olan kızlar, sportif faaliyetlerde de ekip ruhuyla hareket edip, bir yandan da eğlenme imkanını yakalayacak. Kamp günlerine yoga ile başlayacak olan kızlar, günün ilerleyen saatlerinde çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetler yapacak. Öğrenciler için, güçlü ve zayıf yanlarını keşfedip sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuşacakları 'Liderlik', Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun ele alınacağı 'Proje Geliştirme' atölyeleri de düzenlenecek. Ayrıca gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınıp 'Kişisel Gelişim' atölyeleri de düzenlenecek. Toplu yapılacak atölyelerin yanında, diksiyon, hitabet, el sanatları, ritim gibi bireysel eğitimler verilecek.

'TÜRK KADININ GÜCÜNÜ DÜNYAYA KANITLAMAK İSTİYORUZ'

Kampa katılanlardan hukuk fakültesi öğrencisi Merve Güreli, "Bu kampı tercih etmemin bir nedeni İzmir'e hiç gelmemiş olmam, görmek istedim. Ancak bu küçük sebep. Daha önemlisi burada eğitimler veriliyor, liderlik, hitabet bunlar benim için çok önemli" dedi. Öğrencilerden Ayça Şahin, "Aslında toplumda insanların nasıl davranması gerektiği, liderlik vasıflarının nasıl olması gerektiği, toplumda neleri değiştirebileceğimiz konularında eğitim görüyoruz. Kendimizi geliştirme adına bu eğitimleri görüyoruz" diye konuşurken, Zelal Başdalanlı, "Kampta neleri başarabileceğimizi öğrendim. Kampta oyunlar oynadık, oyunlara herkesin katılması, samimi konuşmalar, güzel ortam sağlıyor. Benim ilk kamp deneyimim" dedi. Öğrencilerden Didar Karataş ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: "Aydın Doğan Vakfı, 'güçlü kızlar güçlü yarınlar' sloganıyla yola çıkıyor. Hepimiz ileride güçlü kadınlar olmak istiyoruz. Sadece Türkiye'de değil Türk kadınının gücünü dünyaya kanıtlamak istiyoruz. Bu kamplar bizim için çok önemli. Bunu sağlamak için hem eğlenip hem de öğreniyoruz. Çok iyi programlanmış bir kamp. İyi gidiyor. Foça ve Bergama gezisini heyecanla bekliyoruz."

"VAKIF OLARAK DESTEK VERECEĞİZ"

Kampla ilgili bilgi veren Aydın Doğan Vakfı Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, "Bu yaz kampını öğrencilerimizin geleceğin kadın liderlerinin güçlenmesi daha donanımlı hale gelmesi için yaptık. Burs verdiğimiz öğrenciler, kampımıza başvuruda bulundu. Bu öğrencilerden yaptığımız seçimle öğrencileri belirledik. Yarınımızın daha güzel olması için, güçlü kadınlara ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. Gençlerimizde yarınının güçlü kadınları olmaya adaylar. Biz de Aydın Doğan Vakfı olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız" dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler