131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

TOKİ’DE SONA YAKLAŞILDI

15 Haziran 2017, Perşembe 06:30

     


Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Aliağa’ya yapılacak olan 700 konutluk TOKİ projesi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yaptı. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut da önümüzdeki günlerde taleplerin alınmaya başlanacağını söyledi.

Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, İzmir’e yapılan ve yapılacak TOKİ yatırımları ile statlara ilişkin bilgiler verdi. Konuşmasına stat projelerinden bahsederek başlayan Sürekli, İzmir’e yapılmak istenen stat yatırımlarının yerel yönetimler tarafından engellendiğini belirtti. Sürekli, “İlk önce statlar konusundaki eksik bilgileri düzeltelim. Karşıyaka ve Göztepe Stadını İZVAK istedi. Taraftar dernekleri istedi. Ben Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzun yıllar yöneticilik yaptım. Karşıyakalılar istedi, ama İzmir Büyükşehir Belediyesi dava açtı, stadı yaptırmadı. 1,5 yıl kaybettik. Göztepe’yi tebrik ediyorum, Göztepe Süper Lige çıktı. Karşıyaka da çıkacaktı ama stadı olmayınca çıkamadı.” dedi.

“ALİAĞA’DA 700 KONUT PLANLIYORUZ”

Konuşmasında İzmir’deki TOKİ yatırımlarına değinen Sürekli, 2003 yılından 2017 Haziran’ının sonuna kadar yapılan TOKİ yatırımlarından bahsetti. Sürekli, “Bu güne kadar 15 bin 67 konut İzmirlilerin hizmetine sunuldu. Bunların yatırım bedeli 1 milyar 467 bin 600 TL. Bu yetmez. İzmir’e daha fazlasını yapacağız. İzmirliler hizmetin en iyisini hak ediyorlar. Belediyelerin eksik kalan hizmetlerini de biz tamamlıyoruz. Müjdeleri kuzey ilçelerinden başlatayım. Bergama’da yen bir TOKİ projesi başlatıyoruz. 110 bin metrekare alanda en az 700 konut planlıyoruz. Aliağa’da da 130 dönümlük bir alanda 700 konut planlıyoruz. Kemalpaşa’da yepyeni bir uydu kenti oluşturuyor TOKİ. Buradaki hedefinde 2 bin 500 konut var. Şu anda Çambel Bölgesi’nde 534 bin metrekarelik alanda planlanan konutların birinci etabı 700 konuttan başlıyor, 2bin 500’e kadar çıkacak. Ödemiş’e 500 konut, Kiraz’da 327 bin metrekarelik alanda konut planlaması devam ediyor. Beydağ’da 200 konut yapılacak. Ödemiş’te TOKİ’nin yaptığı 250 yataklı hastane var. Şu anda yüzde 97 seviyesinde. Yakında hizmete alacağız. Yine, Çeşme’de 600 konutluk ve 550 konutluk iki etap proje devam ediyor. Bayındır’da 147 konutu bitirdik. Şu anda Karşıyaka, Bayraklı Bölgesinde arazi arayışımız sürüyor.” diye konuştu.

“İZMİR İÇİN HİZMET ÜRETELİM”

Mecliste yaptığı konuşmada İzmir’deki yerel yönetimlere de çağrıda bulunan Kerem Ali Sürekli, “Gelin İzmir için birlikte olalım, hizmet üretelim. Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum, yerel belediyelere sesleniyorum. Şu statları engellemeyin, statları yapalım. TOKİ’nin diğer projelerinde destek olun. Genel idare ve yerel idare birlikte üretelim. Vatandaş bizden hizmet bekliyor, polemik değil. Ayın 15’inde Karşıyaka’nın ihalesi var, 14’ünde Göztepe’nin ihalesi var. Sakın ola, rica ediyorum, dava açmayın, bu statları bir an önce bitirelim. Göztepe süper lige çıktı, Karşıyaka’yı da çıkaralım, Altay’ı da çıkaralım. Bir olalım, İzmir için çalışalım.” dedi.

AKBULUT, “ÇOK YAKINDA TALEPLER ALINACAK”

Aliağa’ya yapılacak olan 700 konutluk TOKİ projesi ile ilgili Kerem Ali Sürekli’nin konuşmasını değerlendiren Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise TOKİ ile ilgili arsa tahsislerinin bittiğini söyledi. Çok yakında taleplerin alınmaya başlayacağını, talepler alınmaya başladığında bunu ilan edeceklerini belirten Akbulut, “Bunun için de önümüzde 1-1,5 ay gibi bir süre kaldı. Şu anda TOKİ ile ilgili çalışmalar son aşamasına geldi.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler