131019098
20 Mayıs 2024, Pazartesi

SOCAR’DAN GÜNEŞ ENERJİSİ İSTİYORLAR

18 Nisan 2017, Salı 06:32

     


Aliağa Hacıömerli Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı ve Köy Muhtarı Ali Dündar, bölgede yer alan Petkim 50. Yıl Zeytinliği’nin elektrik enerjisiyle sulandığını belirterek, kooperatifleri için de Petkim’in sulama sisteminin bulunduğu alana güneş enerjisi sistemi kurulmasını istediklerini söyledi.

Aliağa’ya bağlı Hacıömerli Tarımsal Sulama Tesisi’nin elektrik enerjisi kullanılarak sulanan kısmının, Sulama Kooperatifi’ne büyük yük olduğunu açıklayan Kooperatif Başkanı ve Köy Muhtarı Ali Dündar, bölgede yer alan Petkim 50. Yıl Zeytinliği’nin elektrik enerjisiyle sulandığını belirterek, kooperatifleri için de SOCAR’dan zeytinliğin sulama sisteminin bulunduğu alana güneş enerjisi sistemi kurulmasını talep ettiklerini, ancak taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.

“KOOPERATİFİMİZE BÜYÜK YÜK”

Hacıömerli Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı ve Köy Muhtarı Ali Dündar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Köyümüzün kalkınmasına büyük fayda sağlayan tarımsal sulama tesisimizin elektrik enerjisi kullanılarak sulanan kısmı, sulama kooperatifimize büyük yük olmaktadır. Aynı bölgede yer alan Petkim’in 50. Yıl Zeytinliği de elektrik enerjisi kullanılarak sulanmaktadır. Sulama sisteminin bulunduğu alana SOCAR tarafından güneş enerjisi sistemi kurulması hem bölgenin hem de köyümüzün kalkınması için büyük fayda sağlayacaktır. Konu hakkında, Hacıömerli Köyü Muhtarı ve Sulama Kooperatifi Başkanı olarak 1 Temmuz 2015 tarihinde SOCAR’ın Türkiye CEO’suna dilekçe yazdık ama cevap alamadık.” dedi.

“SOCAR OLMAZSA BELEDİYEDEN YARDIM İSTİYORUZ”

Sulama tesisinin bin dönümünün cazibe ile bin dönümünün de elektrik enerjisi ile sulandığını ifade eden Muhtar Dündar, “Kooperatifimize enerji parası çok geliyor. Bölgeye güneş enerjisi paneli koydurmak için yaptığımız müracaat sonucu, gelen bilgilere göre proje çizilmiş ve en son genel müdürün önüne konulmuştu. 80 bin dolarlık bir projeydi. Ama şu an neticeyi bilemiyoruz. Biz 110 ortağı olan küçük bir kooperatifiz. Eğer SOCAR’a yaptığımız proje olmazsa belediyelerimizden bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Bu enerji sorunumuz çözülürse, kalkınmaya başlayan çiftçimizin durumu belediyelerimizin de yardımıyla daha iyi duruma gelebilir." dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler