131019098
20 Mayıs 2024, Pazartesi

ÇOCUKLARIN BAYRAMI 98. YILINDA

24 Nisan 2018, Salı 07:07

     


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98.yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Ortaokulu’nda program düzenlendi.

Aliağa’da ‘23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ resmi töreni sabah saat 09.00’da Çelenk Kortejinin Cumhuriyet Meydanı’nda yerini alması ile başladı. Törene Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ile Gaziler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı’na konulmasının ardından kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti.

“23 Nisan Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir”

Kutlamalar kapsamında Atatürk Ortaokulu’nda program düzenlendi. Saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajı okundu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse yaptı. Derse, “TBMM’nin 98. kuruluş yıldönümünde, yeni bir Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir araya gelmenin kıvancı ve mutluluğunu yaşamaktayız. 23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk Halkının var olma-yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün bayram olarak kullanılmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.” dedi.

“Ulusal egemenlik ulusun namusudur”

23 Nisan’ın, tarihimizin dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Ogün Derse, “Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu nedenle egemenliğimiz, ulusal varlığımızın başında gelir. Ulusal Egemenlik ulusun namusudur, onurudur, şerefidir. Türk milletinin geleceği bugünün çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmiyle büyük ve parlak olacaktır. Bizler bugünde çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri, sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir.” diye konuştu.

“Aydınlık yarınlar sizlerin olacak”

Konuşmasının sonunda çocuklara hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Sevgili çocuklar, unutmayın. Bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Bugün burada coşkunuzu paylaşan büyükleriniz sizden araştıran, düşünen, üreten, ahlaki ve insani değerlere sahip insanlar olarak yetişmenizi beklemektedirler. Sizler de bu bilince sahip olmalısınız. Şimdiden sorumluluklarınızı yerine getirip geleceğe iyi hazırlanırsanız aydınlık yarınlar sizlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bugünleri kazandıran fedakar insanları rahmetle anıyor, siz sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Gösteriler büyük alkış topladı

Derse’nin konuşmasının ardından okullar sırasıyla halk oyunları gösterilerini sundu. Aliağa Anaokulu öğrencilerinin Kafkas Halk Oyunları gösterisi, Mevlana Anaokulu öğrencilerinin Türkiyem adlı dans gösterisi, Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulu öğrencilerinin Halkalı Şeker adlı halk oyunları gösterisi ve Atatürk İlkokulu öğrencilerinin Anadolu Ateşi adlı halk oyunları gösterisi töreni izleyenlerden büyük alkış topladı. Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve beraberindeki protokol mensupları kutlama programının sonunda etkinliklere katılan öğrenciler ve töreni düzenleyen öğretmenleri tebrik etti.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler