131019098
7 Mayıs 2024, Salı

ALİAĞA’DA ENGELLİLERE ÖZEL PARK YERLERİ

1 Nisan 2017, Cumartesi 06:30

     


Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için, Aliağa Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonrasında kentin önemli noktalarına engellilerin araçları için 8 adet resmi park yeri tabelası Büyükşehir Belediyesi tarafından dikildi.

Emniyet Müdürü Gürcan Alev ile Trafik Denetleme Büro Amir Yardımcısı İsmail Hakkı Ergün, Engelsiz Kafe’de Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile engelli vatandaşların araçları için otopark yerinde yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından resmi olarak kayıtlanan ve kentin farklı yerlerine dikilen levhaların engelli araç sahiplerinin sorunlarına yardımcı olacağını ifade eden Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir “Engelli arkadaşlarımız araçları için park yeri bulmakta zorluk çekiyor ve zor durumda kalıyorlardı. Engelli arkadaşlarımız uzun mesafe yürüyemiyorlar, en fazla 40-50 metre yürüyebiliyoruz. Kentin farklı yerlerine dikilen bu levhalar, sıkıntımızı giderecek. Kaldırım ve engelli rampalarının önlerine park eden duyarsız sürücüleri yüzünden, sıkıntılar yaşıyoruz.Trafikte görevli arkadaşlarımızla birlikte kullandığımız WhatsApp gurubu kanalında trafikte karşılaştıklarımız sıkıntıları resimleyip, yerini bildirip gönderiyoruz.Trafikteki görevli polis memuru arkadaşlar gelerek araçları kaldırıp gerekli işlemleri yapıyorlar. Aliağa Belediyesi tarafından engellilerin taşınmasının hizmetine verilen otobüsün yanı sıra, önümüzdeki günlerde Emniyet ve Minibüsçüler Odası birlikteliği ile şehir içinde çalışan 5 minibüs, belirli saat ve hat üzerinde engelli vatandaşları duraklardan alma aparat ve mekanizmaları ile çalışmaya başlayacaklar, bu sayının da artmasını umuyoruz” diyerek, Büyükşehir’den Bergama ve Dikili için Metro bağlantılı seyahatlerde kullanılan otobüslerin de engelli kullanımına uygun olmasını beklediklerini söyledi.

İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ise, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Sayın Kaymakamımız ile birlikte üzerimize düşen görevi yapmaktayız ve yapacağız. Kentin önemli noktalarına engellilerin araçları için, 8 adet ayrılmış park yerine başka sürücülerin park etmeleri durumunda trafik ekiplerimiz tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61/o maddesi gereğince gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Bu park yerleri, ekiplerimizi seyir halindeki denetimlerinin yanı sıra, Engelli vatandaşlarımız ile kurduğumuz WhatsApp gurubu kanalı ile oto kontrolü devamlı olarak sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımız için gerekli çalışmalarımız devam edecektir. Engelli kardeşlerimiz, onların her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler