131019098
7 Mayıs 2024, Salı

MEVLİD KANDİLİ’NE ÖZEL KUR’AN ZİYAFETİ

1 Aralık 2017, Cuma 07:06

     


Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum günü olan ‘Mevlid Kandili’ Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen özel programla idrak edildi. İlahilerin okunup Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı gecede dualar edildi.

Aliağa Belediyesi Enka Salonu’nda düzenlenen programa; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş ile birlikte Dünya Kur-an okuma birincisi Hafız Mutasımbillah, Dünya Kur-an okuma birincisi Hafız Remzi Er, Dünya Kur-an okuma birincileri Faruk Şahin ve Muharrem Şahin’in konuk oldu. Binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşatan ünlü hafızlar, okudukları Mevlid-i Şerif ve ilahilerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Yaklaşık üç saat süren programa Kaymakam Bayram Yılmaz, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Belediye Meclis Üyeleri ve Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. Program öncesinde vatandaşlara içinde kandil simidi, Konya şekeri, badem şekeri ve fıstıklı lokum bulunan 4 bin adet kandil paketi dağıtıldı.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ‘Mevlid Kandili’ özel programına Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, Fatiha Suresi ile Bakara Suresi’ni okuyarak başladı. Yaptığı dua sonrası gerçekleştirdiği Kur’an Tilaveti ve sohbeti ile katılımcıların kalp dünyasına hitap etti. Mevlid-i Şerif katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kutlama programına katılanlar, ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklenen sohbeti büyük bir keyifle dinledi. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi.

‘Mevlit Kandili’ özel programı Dünya Kur-an okuma 1.’si Mutasımbillah’ın Kur’an Tilaveti ile devam etti. Hafız Mutasımbillah, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Mevlit Kandili'nin huzur ve barış getirmesi için dua eden vatandaşlar, unutmayacakları bir Kur’an gecesi yaşadı. Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisiyle adeta kulakların pasını silen Dünya Kur-an okuma birincileri genç hafızlar Faruk Şahin ve Muharrem Şahin ise katılımcıları mest etti.

‘Mevlid Kandili Özel Programı’ Dünya Kur-an okuma birincisi Hafız Remzi Er ile zirveye ulaştı. Muhteşem ötesi bir ses tonu ve hâkimiyetle Kur’an-ı Kerimi seslendiren Hafız Remzi Er, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Yürekleri titreten sesiyle Kur′ân okuyan Remzi Er, Aliağa’da gönülleri fethetti. Remzi Er, gecenin sonunda katılımcılardan büyük alkış aldı. ‘Mevlid Kandili Özel Programı’ Hafız Selman Okumuş’un binlerce Aliağalı ile birlikte okuduğu Fatiha Suresi ile son buldu.

ACAR: “KUR’AN OKUMA ŞAMPİYONASI’NI ALİAĞA’DA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Program sonunda davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, hafızları tek tek tebrik etti. Gelecekte Dünya Kur’an Okuma Şampiyonası’nı Aliağa’da gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Serkan Acar, “Bu mübarek Mevlid Kandilinde, bu güzel sesleriyle kulağımızın pasını silen hafızlarımızdan Allah razı olsun. Kendilerine Aliağa halkı adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah tekrar tekrar Aliağa’da buluşuruz. Gelecekte dünya Kur’an okuma şampiyonasını Aliağa’da gerçekleştirmek istiyoruz. Çok değerli hafızlarımız bizim hafızlarımıza da örnek oluyor. Her şeyin en güzeli en iyisi sizlerle birlikte olsun. Allah dualarınızı kabul etsin. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Bu vatanı, bu milleti kötü belalardan korusun.” dedi.

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ: “ALİAĞA HER ZAMANKİ GİBİ MANEVİYAT DOLU”

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, her zaman olduğu gibi Aliağa’da olmaktan büyük bir keyif aldığını ifade ederek, “Aliağa her zamanki gibi maneviyat dolu, coşkulu. Aliağa, çocuğunu, annesini, kardeşini, evladını, eşini alıp buraya kadar gelmek gerçekten peygamberin ümmeti olma şerefini üzerine giysi olarak almış ve bunu taşımaktan gurur duyan insanların olduğu bir yer. Bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun. Aliağa’ya biz her geldiğimizde Kur’an-ı dinlemekten haz alan, duaya amin demekten şeref duyan insanlar gördük. Bunu iltifat olsun diye söylemiyoruz. Kur’an her gönüle hitap eder fakat her gönül kuranı almaya müsait olmayabilir. Çünkü kalplerin kapanmış olma ihtimali vardır. Eğer kalpler mühürlüyse içeri girmez. Kulak da duymaz göz de görmez ağız da okuyamaz. Ama biz gördük ki Aliağa Kur'anı gönülden dinliyor gönülden okuyor ve Kur'an dinlemekten haz duyuyor. Belediye başkanımız Serkan Acar başta olmak üzere bütün devlet ricali ve buradaki hazirün çocuklar bile baştan sona dinlediler. İlahilere eşlik ettiler dualara amin dediler. Biz de bize bu bilgileri veren hocalara teşekkür ederek, anne babamıza teşekkürlerimizi arz ederek, Allah’a hamd ederek bu gecenin sevinçli olanlarından bahtiyarlarından olarak inşallah Aliağa’dan ayrılacağız. Ama bu gidiş yeniden gelişin habercisi ve bu güzel geceleri ihya etmek üzere tekrar tekrar Aliağa’da olmaktan şeref duyduk şeref duymaya devam edeceğiz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler