131019098
7 Mayıs 2024, Salı

YENİ BAŞHEKİMDEN BEKLENTİ BÜYÜK

2 Ağustos 2017, Çarşamba 06:15

     


Aliağalılar, Devlet Hastanesi Başhekimliğine yeni atanan Ali Fuat Yalvaç’ın hastanedeki sorunların çözümü noktasında gerekli adımları atmasını bekliyor.

Aliağa Devlet Hastanesi’nde 4 yılı aşkın bir süredir görev yapan Başhekim Salim İdris Keleşeoğlu’nun sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle yerine Foça Devlet Hastanesi Başhekimi ve Uzman Aile Hekimi Ali Fuat Yalvaç atandı. Geçtiğimiz hafta görevine başlayan Başhekim Yalvaç’tan Aliağalı vatandaşların beklentisi büyük. Vatandaşlar, yıllardır çözüm bekleyen hastanedeki eksikliklerin giderilmesi noktasında Başhekim Ali Fuat Yalvaç’ın önümüzdeki süreçte gerekli girişimlerde bulunmasını bekliyor. Başhekim Yalvaç’ın, ilçede yaşayan vatandaşların hastanenin yetersizliği hakkındaki şikayetlerine çözüm üretmesi de en büyük beklentiler arasında.

ALİ FUAT YALVAÇ’IN ÖZGEÇMİŞİ

1997 yılında Malatya-Pütürge Merkez Sağlık Ocağı’nda göreve başladı. Yine aynı yıl içerisinde Malatya-Merkez Devlet Hastanesi Acil Servis’te görev yapmaya başladı. Yaklaşık 5 yıl acil serviste çalıştı. 2001 yılında İzmir’e tayip oldu. Menemen- Harmandalı Sağlık Ocağı’nda kısa bir süre görev yaptıktan sonra askerlik hizmetini tamamlayarak tekrar İzmir’e döndü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 1 yıl Ege Bölgesi Organ Nakli Koordinatörü olarak çalıştı. Bu arada TUS sınavını kazanarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aile Hekimliği ihtisasına başladı. İhtisas bitiminde zorunlu hizmetini Kastamonu İhsangazi Devlet Hastanesi’nde tamamladı. Aynı zamanda hastane başhekimliği görevini de yürüttü. 2009 yılında Tekirdağ’a tayip oldu. Aynı yıl Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne başhekim yardımcısı olarak atandı. Başhekim yardımcılığını yürütürken İstanbul Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi dalında tezli yüksek lisans yaptı. 2012 Kasım ayında sözleşme imzalayarak Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görevini 2014 Mart ayına kadar devam ettirdi. 25 Mart 2014 tarihinde İzmir Foça Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak atandı. Yaklaşık 3,5 yıl Başhekimlik görevine devam ettikten sonra 24 Temmuz 2017 tarihi itibariyle Aliağa Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak atandı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler