131019098
7 Mayıs 2024, Salı

PİDE, BU YIL 2 TL

3 Haziran 2016, Cuma 06:59

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, ramazan pidesinin bu yıl 350 gram ağırlığında ve 2 TL fiyatla satılacağını açıkladı.

Geçen yıl 300 gramı 1 lira 60 kuruştan satılan ramazan pidesinin bu yıl gramaj olarak arttırıldığını belirten Ekren, uygulamayla bozuk para probleminin çözülerek, yoğunluğun yaşandığı ramazan günlerinde esnaf ve vatandaşa alışverişte kolaylık sağlanabileceğini ifade etti.

KAÇAK PİDE SATIŞI YASAK

Esnaf odasına kayıtlı, sağlıklı, hijyenik ortamlarda, düzenli olarak denetimi yapılan fırınlardan alışveriş yapılması konusunda vatandaşı uyaran Ekren, kaçak pide ve ekmek satışına dikkat çekerek, "Ramazan ayı süresince köşe başlarında, nerede imal edildiği bilinmeyen, pide satışı yapılabiliyor. Odamıza kayıtlı olan fırınlarımızın denetimleri yapılıyor, hijyen belgeleri alınıyor. Belediye iş yeri açış ruhsatlarında esnafı çok sıkı denetlemelere tabii tutarken diğer yandan kayıt dışılığa fırsat verirse kendine ters düşmüş olur. Kayıt dışı olarak merdiven altlarında ve köşe başlarında satışı yapılan pide ve ekmeğe yönelik zabıta ekiplerinin gereğini yapacağını düşünüyoruz" dedi. Ramazan ayının barış ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulunan Ekren, " Bereketiyle birlikte gelen fakir fukaranın da karnının doyduğu, hayırların bol olduğu bir ay olmasını dilerim. Bu ay tüm esnafımıza ve İslam alemine sağlık ve bol kazanç getirsin" şeklinde konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler