131019098
7 Mayıs 2024, Salı

DÜNYA GENÇLERİ ŞAKRAN'DA BULUŞACAK

6 Ağustos 2016, Cumartesi 06:09

     


9 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Doğu- Batı Kampı Yenişakran’daki Afacan Gençlik Japonya, Çin, Belçika, Almanya ve Türkiye’nin 41 farklı şehrinden gelen 45 genç gönüllüyü ağırlayacak. 6-11 Ağustos ve 13-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kamp, bu yıl, Ceren Görgüner koordinasyonunda gerçekleştirilecek.

Katılımcıların gönüllülük tecrübeleri, ilgi alanları ve motivasyonlarına göre seçildiği Doğu-Batı Kampı uluslararası bir kamp olmasına rağmen kampa katılım için yabancı dil ön koşulu özellikle aranmıyor.

GENÇLER FARKLI KÜLTÜRLERLE TANIŞACAK

Kampta yapılan aktiviteler sayesinde kültürlerarası diyalog yolu ile gençler hem farklı ülkeleri hem de kendi ülkelerinin çeşitliliğini tanıyor. Bu sayede gençler önyargılarını kırarak dünyaya bakışlarını genişletiyor. Kamp aktiviteleri arasında ülke ve şehir sunumları; çevre bilinci, sosyal roller, toplumsal cinsiyet, yaratıcı drama, iletişim, karikatür ve astronomi atölyeleri, Bergama gezisi, fotoğraf çalışmaları ve spor aktiviteleri yer alıyor.

Kültürlerarası diyaloğun ve yaşayarak öğrenmenin önemini göstermeyi amaçlayan Doğu-Batı Kampı buluşmasına katkı sağlayan partnerler ise şu şekilde; "İTÜ Gönüllülük Kulübü, Van Gönüllü İnci Grubu, Hakkâri Ati Derneği, Bursa Uludağ Üniversitesi KÖY Projesi, Aziz Nesin Vakfı, Şanlıurfa Farkındalık Platformu, Sosyal Akıl Derneği, İMECE, Akşehir Sosyal Girişimciler Derneği, GENÇTUR, Hayat Sende Gençlik Derneği ve YAŞÖM.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler