131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

SÜREKLİ’DEN ALİAĞA ÇIKARMASI

7 Kasım 2017, Salı 07:10

     


AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve beraberindeki partililer Aliağalı muhtarlarla ve ilçe esnafı ile bir dizi görüşme yaptı. Muhtarlarla yaptığı toplantı sonrası notlar alan Sürekli, esnaf görüşmeleri esnasında Aliağa Ekspres Gazetesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli FETÖ davasının takibi için geldiği Aliağa’da bir dizi ziyarette bulundu. Sürekli ve beraberindeki heyet önce Elektrik Üretim AŞ’nin misafirhanesinde düzenlenen toplantıda Aliağa’nın mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi. Toplantı Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’un Aliağa’da yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğu konuşması ile başladı.

‘Eğitim, sağlık ve konut problemlerine çözüm getiriyoruz’

Akbulut konuşmasında, katılım sağlayan muhtarlara teşekkürlerini iletirken, Aliağa’da devam eden projelere değinerek, “Aliağa’nın en önemli sorunlarından biri eğitimdi. İlçe başkanı olarak göreve başladığım süreden beri, Aliağa’da bulunan sekiz okulu bütçeye aldırdık diğer üçü de gündemde. Diğer bir problemimiz de Aliağa’ya 250 yatak kapasiteli bir hastanenin yapılmasıydı. Verdiğimiz sözün arkasındayız ancak, bürokrasiden kaynaklı yaşadığımız sorunlar oldu. Vekilimizin de takibi ile bu hafta itibariyle tapu sorunumuzu hallediyoruz.” dedi.

Aliağa’nın Türkiye’nin en önemli ilçelerden biri olduğunun farkında olarak planlamalar yapılması gerektiğini belirten Akbulut, “Aliağa’da konut ve arsa fiyatları çok yükseldi. Kiralar 1200 liradan başlıyor. Bu soruna ilişkin sorunumuzu bir nebzede olsa çözmek adına toplu konutlar yaptıracağız. TOKİ’nin de arsa problemini çözdük. En kısa zamanı 700 civarı konut yapacağız. 2019 yılında Aliağa Belediyesi’ni kazandığımızda da açıklayacak olduğum gelişmeler olacak.” şeklinde konuştu.

Eski garajın bulunduğu bölgeye alt geçit ve üst geçit yapımına ilişkin ihalenin gerçekleştiğini bildiren Akbulut, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonrası PETKİM kavşağının yapılması yönünde çalışmaların devam ettiğini ve Aliağa’nın giderek artan trafiğine çözüm getirmek adına da ilçeye çift giriş yapılacağını iletti.

‘Aliağa’ya külliye yapacağız’

Aliağa’nın yüz bini aşkın nüfusuna rağmen bir merkez camisinin olmamasından kaynaklı yaşanan sıkıntıların çözümüne ilişkin yeni bir projeleri olduğunu duyuran İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, “Aliağa’nın en güzel yerine Alp Oğuz Lisesi’nin yan tarafında bulunan araziye külliye yapımına ilişkin tapu işlemleri tamamlandı. Sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeler ve Atatürk Mahalle Muhtarı’nın da katkılarıyla bu alana içerisinde kütüphaneden otoparka birçok bölümü bulunan bir külliye yapacağız. Bu projeyi de ilk defa buradan duyuruyoruz.” dedi.

Kazım Dirik Mahallesi’nde bulunan Tarım Müdürlüğü’ne ait metruk durumdaki binanın yerine de bir hayırsever yardımıyla camii inşa edileceğini duyuran Akbulut, “Eğitim problemi başta olmak üzere Aliağa’nın sağlık, konut ve camii problemine çözüm getireceğiz.” diyerek sözü İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’ye bıraktı.

Aliağa’da muhtarlarla ilk defa böyle bir toplantı yaptığını belirten Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini ilettikten sonra, “Gittiğim tüm ilçelerde muhtarlarla sık sık bir araya gelmeye gayret ediyorum. Projelerimizi ilçe başkanımız bize sürekli iletiyor. Özellikle sağlık alanında yoğunlaştık, hastanenin yapımına ilişkin sürecin Ankara’dan takibini yapıyorum. İvedilikle yapılacak. İkinci takip ettiğimiz alan ise TOKİ… Talep olduğu sürece pilot ilimiz olan İzmir’in en gelişen ilçesinde gerekirse daha çok sayıda konut da inşa edebiliriz.” dedi.

Sürekli Karayolları ve Orman Müdürlüklerini aradı.

Toplantıya gelmeden önce Karayolları ve Orman Bölge Müdürlükleri’yle ilçenin taleplerini aktardıkları görüşmeleri gerçekleştirdiklerini aktaran Sürekli, soru ve talepleri iletmeleri için sözü mahalle muhtarlarına bırakırken, kaydettikleri sorunların takibi için muhtarlara da görev düştüğünü vurguladı.

Aliağa’nın çeşitli mahallelerinden katılım yapan muhtarlar tek tek söz alarak, mahallenin ihtiyaçları ve çözüm bekleyen sorunlarını Kerem Ali Sürekli’ye aktardı. Muhtarlar özellikle Aliağa genelinde yükselen konut fiyatları, trafik sorunu ve yol yapım çalışmalarında yaşanan aksaklıklara ilişkin sorunlarını söylerken, aynı zaman da 2B taleplerine karşılık alamadıklarını dile getirdiler. Karayolları ve Orman Müdürlüklerinden yanıt almakta ve belli başlı kurumlarla iletişim kurmakta zorlandıklarını ileten muhtarlar, Aliağa’nın gelişen sanayisine rağmen zaman zaman yaşanan problemler olduğunu ve bu konularda İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli’nin de yardımlarını beklediklerini vurguladılar.

Muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantı sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Sürekli ve partililer, Aliağa Ekspres Gazetesi’ne de bir ziyarette bulundu. Ziyaret esnasında Aliağa’da yaşanan gelişmeleri basın ahlakına uygun bir şekilde aktarma çabasından dolayı Ekspres çalışanlarına teşekkürlerini ileten Kerem Ali Sürekli, programına devam etmek üzere ayrıldı.

FETÖ davasını takip etti

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve bazı partililer, Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’nde görülen FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin davanın duruşmasına katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli 144’ü tutuklu 271 sanığın yargılandığı FETÖ davasını takip etmek üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü’ne geldi. Bir müddet davayı takip eden Sürekli ve beraberindeki partililer çıkışta açıklamalarda bulundu.

Dava sonrası yaptığı açıklamada Ak Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “FETÖ davalarını takip ediyoruz. Hukuk gereğini yapıyor. Yargılanmalar devam ediyor. İnancımız en kısa sürede suçluların hak ettikleri cezaya çarptırılacakları, biz de bu davaların görüldüğü illere gelerek takip etmeye devam edeceğiz.” dedi. Açıklama sonrası Sürekli ve beraberindeki partililer muhtarlarla ve Aliağa esnafıyla yapacağı görüşmeler için Şakran’dan ayrıldı.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler