131019098
7 Mayıs 2024, Salı

ESNAFTAN EMNİYET’E TEŞEKKÜR

13 Temmuz 2017, Perşembe 06:47

     


Aliağa Sanat Sokağı’nda (Kafeler Sokağı) bulunan 3 kafe ile İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bazı dükkan ve işyerlerinden hırsızlık yapan A.Y.’nin (17) yakalanması nedeniyle esnaf İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Aliağa Sanat Sokağı’nda (Kafeler Sokağı) bulunan 3 kafe ile İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bazı dükkan ve işyerlerine geçtiğimiz hafta Cuma günü gece saatlerinde hırsız girmiş, yaşının 18’den küçük olduğu belirlenen hırsızın, kafelerin bahşiş kutuları ile kasalarındaki az miktardaki paraları çaldığı tespit edilmişti. Cumartesi günü sabah saatlerinde hırsızlık olayının meydana geldiği işyerlerinde incelemede bulunan Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, mekan sahipleri ve çevredeki esnaftan bilgi almış, civardaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, zanlının hırsızlık yapmak için İzmir’den Aliağa’ya geldiği bilgisine ulaşmıştı. Kimliği tespit edilen şahsın yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatılmıştı.

40’IN ÜZERİNDE SABIKASI VAR

Hırsızlık olayının şüphelisi A.Y. (17), Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün bilgi paylaşımı sonucu Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Karşıyaka’da yakalandı. Bugüne kadar Aliağa, Dikili, Karşıyaka, Bornova gibi ilçelerde hırsızlık olayları gerçekleştiren şüphelinin 40’ın üzerinde sabıkasının olduğu, 5 ayrı suçtan arandığı ve 10 yıl kesilenmiş hapis cezasının olduğu bildirilmiş, şahıs Emniyet’teki işlemlerinin ardından adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘KISA SÜREDE YAKALANMASI ESNAFI MUTLU ETTİ’

İşyerlerinden hırsızlık yapılan Kafeler Sokağı ile İstiklal Caddesi esnafı, şahsın polis ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu kısa sürede yakalanması nedeniyle Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev’i makamında ziyaret eden esnaf heyeti adına bir konuşma yapan Zeki Ateş, “Aliağa’daki görevine kısa bir süre önce başlamasına rağmen bu tip olayların aydınlatılmasındaki başarısı ve esnafla olan iyi diyaloğu nedeniyle ilçe esnafı olarak Emniyet Müdürümüzden son derece memnunuz. Bu yaşanan hırsızlık olayının failinin de kısa sürede yakalanıp adalete teslim edilmesi Kafeler Sokağı ve İstiklal Caddesi esnafını mutlu etti. Şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına başta İlçe Emniyet Müdürümüz Gürcan Alev olmak üzere tüm teşkilatına teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

KARŞIYAKA EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADI

Esnafın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ise, hırsızın Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünün bilgi paylaşımı sonucu Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Karşıyaka’da yakalandığını belirtti. Şahsın 40’ın üzerinde sabıkasının olduğu ve 5 ayrı suçtan arandığını söyleyen Alev, ziyaret esnasında Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Serkan Ergüzel’i de telefonla arayarak esnafın teşekkürünü iletti. Ziyarete gelen esnaf, Emniyet Müdürü ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler