131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

ALİAĞA MESLEK ODALARINDAN 15 TEMMUZ İÇİN ORTAK AÇIKLAMA

14 Temmuz 2017, Cuma 06:26

     


15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadında yer alan sendika ve oda temsilcileri tüm Türkiye’de ortak açıklama yaptı.

TÜRK-İŞ, TESK, MEMUR-SEN, HAK-İŞ, TZOB, TİSK, Türkiye KAMU-SEN ve TOBB’un Aliağa temsilci ve başkanları 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Aliağa Ticaret Odası salonunda düzenlenen bir kahvaltıda buluşarak, günün anlamına binaen açıklamada bulundu.

Tüm Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştirilen açıklamayı katılımcı kuruluşlar adına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka okudu. 15 Temmuz’un ülke tarihi için en zor günlerden biri olduğunu ifade eden Saka, milli birlik ve beraberlik gününde tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını belirtti.

“15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz.”

15 Temmuz darbe girişimini bir işgal olarak değerlendiren Saka “15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece Fethullahçı terör örgütü, “devleti” ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.” dedi.

Demokrasi ve özgürlüğe kasteden saldırı karşısında Türk milletinin dik durduğunu, canı pahasına değerlerini savunduğunu söyleyen Saka, açıklamaya katılan bütün kurumların da devletin ve milletin yanında yer aldığını hatırlattı.

Adnan Saka; “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

15 Temmuz ruhu demokrasinin sigortasıdır.

Bu sınavdan millet olarak yan yana çıkabildiğimizi, bunun için FETÖ ile mücadelede tüm dost ve müttefik devletlerin de desteklerini beklediklerini vurgulayan Saka, darbenin insanlık suçu olduğunu ve ancak darbe sonrası birlikte çalışılırsa geleceğin inşa edileceğini belirtti.

Adnan Saka’nın okuduğu ortak açıklamanın ardından söz alan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren,“ TESK’in de altında imzasının bulunduğu bu bildiriye sonuna kadar destek veriyoruz. Biz esnaf teşkilatı olarak Ahilik kültüründen geliyoruz. 15 Temmuz sürecinde de teşkilatımız geçmişten aldığımız bilinçle vatanımıza sahip çıktı ve bundan sonra da aynı tecrübeyle hareket edeceğiz.” dedi.

Yine açıklamaya katılan Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp de 15 Temmuz darbe girişimini ve ülkeyi bölmeye yönelik girişimde bulunan terör örgütünü lanetlediklerini ifade etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler