131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

RAFİNERİ İNŞAATINDA YEMEK ZEHİRLENMESİ

14 Temmuz 2017, Cuma 06:28

     


SOCAR’ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan işçilerin, yemekhanede yedikleri yemek sonrasında zehirlendikleri iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, işçiler, önceki gün öğle yemeğinde çıkan et yemeğinin bozuk olduğunu rafineri inşaatının ana yüklenici firması TSGI ve yemekhane yönetimine bildirdi. Buna karşın herhangi bir şey yapılmadığını belirten işçiler “Gece boyunca ambulanslar çalıştı. Hala revirde yatan işçiler var. Yemekhanede yetkililerle konuştuğunuzda Gemond, Tekfen ve İlk İnşaat başta olmak üzere taşeron firmalarda çalışan 1500 civarında işçinin zehirlendiğini söylediler.” şeklinde konuştu.

Dün öğlen saatlerinde şantiyedeki işçilerin bir bölümünün durumu boykot etmek için yemekhanede çıkan yemekleri yemedikleri, bunun yerine bisküvi benzeri şeylerle karınlarını doyurdukları bildirildi.

SOCAR yetkilileri ise yemeklerden kaynaklı bir sorun yaşandığını doğrularken, rakamların abartılı olduğunu ifade ettiler. Ellerindeki son tabloya göre, Çayağzı İşçi Kampı’nda kalan 142 işçi ve sahada çalışan 204 kişinin tedavi gördüğünü belirten yetkililer, gün içerisinde yemek şirketi ile de toplantı yapılarak durumun değerlendirildiğini ifade ettiler.

Yemeklerden alınan numuneler tahlil için laboratuvara gönderilirken, zehirlenme şikayetiyle gelen işçilerden bazılarından da gayta örneği alındığı öğrenildi. İşyeri hekimliğince durumun incelendiği ve bu inceleme sonucunda oluşturulacak raporla kamuoyunun bilgilendirileceği de SOCAR yetkilileri tarafından ifade edildi.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler